Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борислав Сандов повежда листата на „Зелено движение“ за Европейския парламент

Политика

Борислав Сандов повежда листата на „Зелено движение“ за Европейския парламент

Борислав Сандов повежда листата на Зелено движение за Европейския парламент - Tribune.bg
Снимка:

В последните дни, след тайно гласуване, се взе решение, че водещ на листата за евроизборите ще бъда аз, а веднага след мен ще бъде Даниела Божинова. Ще бъдем така, както е традиционно за Европейските зелени - водеща двойка кандидати. Това заяви Борислав Сандов, който е член на Изпълнителния съвет на "Зелено движение" пред "Фокус" от Брюксел, където Европейската зелена партия даде старт на своята кампания за евроизборите. 

Борислав Сандов: Напуснахме ПП-ДБ, защото не бяхме включвани в начина на вземане на решения


"Процесът за номинации стартира отдавна - преди около два месеца. Тогава още не знаехме в какъв формат ще се явява партията на предстоящите евроизбори. След като вече стана ясно, че ние се явяваме самостоятелно, този процес се забърза - започна вътрешното допитване, между членове, между местни организации, подсилване на номинации за определени кандидати", обясни Сандов. 

По думите му при успешен резултат на предстоящия вот 2 в 1 мандатът може да бъде споделен между първите двама: "Има решение на Националния съвет, което аз подкрепям и което е традицията на зелените политически формации, при успех този мандат да бъде споделен между първите двама".

Сандов заяви, че основен приоритет на "Зелено движение" в предизборната кампания трябва да бъде включването на повече млади хора в изборния процес. Друга много важна цел за тях е "Зелено движение" да има поне един депутат в Европейския парламент. Той допълни, че това до момента не се е случвало.

Зелено движение отива на избори без ПП-ДБ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети