Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

Политика

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни

Борислав Цеков: Арестите на Борисов и Горанов са незаконни - Tribune.bg
Снимка:

"Няма юридически критерий, по който разпитът на министър-председателя Петков да стане причина за действия по неотложност. Тя не е каквото му хрумне на МВР. Цялата акция, както е направена, е поредица от полузаконни или напълно незаконни действия. Те ще компрометират досъдбното производство. Арестът на Борисов е незаконен, както и този на Горанов". Това заяви юристът д-р Борислав Цеков за "Твоят ден".

Той е категоричен, че има открита демонстрация на политически подбуди. "За да има неотложност, трябва действията да са единственият възможен начин за запазване на доказателствата. Очевидно е, че Борисов и Горанов не могат да бъдат разследвани от полицията, а от следовател, защото са били част от Министерския съвет. Некомпетентен орган провежда разследване", обясни той. И попита защо след като Рашков е казал, че няма доказателства, Борисов е арестуван.

"Божков може да бъде разпитан като обвиняем, след като обвинението бъде потвърдено със съдействието на отсрещната държава, в която се намира, а тя да гарантира самоличността му. Като свидетел процедурата е същата", подчерта Цеков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети