Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бориславова за Шенген: Марк Рюте буквално във видеообръщение към ПП казва: „Аз ви вярвам“

Политика

Бориславова за Шенген: Марк Рюте буквално във видеообръщение към ПП казва: „Аз ви вярвам“

Бориславова за Шенген: Марк Рюте буквално във видеообръщение към ПП казва: Аз ви вярвам - Tribune.bg
Снимка:

„Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много дезинформация и заиграване със страховете на българите, че някакви колосални количества мигранти изведнъж сме се задължили да приемаме. Това не е вярно! Единственото, което България трябва да прави, е да спазват Дъблинския регламент“, заяви пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Според нея, частичното влизане в Шенген „категорично е успех“, „много трудно извоювано“ и „засилено доверие към нас, което преди отсъстваше. Вземете един Марк Рюте, който буквално във видеообръщение към ПП казва: „Аз ви вярвам“.

Бориславова отрече твърденията, че у нас са регистрирани около 6000 мигранти, които са минали през България в последните години и се чака да бъдат върнати у нас, въпреки че тя беше казана от председателя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

Агенцията за бежанците: Австрия може да ни върне 6000 бежанци по сега действащия регламент

„Не е вярна тази цифра. По този регламент, който е задължителен за всички държави-членки от 2013 година, тоест ние винаги сме го прилагали досега, България носи отговорност само за регистрираните на нейна територия бежанци. Сега ще получим допълнителни средства - финансови и човешки капитал, от Фронтекс, така че каквито мигранти са успявали да преминат през нашата граница занапред да не бъдат допускани и да не могат да преминат. Откъдето и числата на мигрантите, за които ние ще отговаряме, ще бъдат много по-ниски. Няма как да отговаряме назад във времето за нещо”, смята Бориславова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети