Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: 10 март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история

Политика

Борисов: 10 март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история

Борисов: 10 март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история - Tribune.bg
Снимка:

„10 март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история. През 1943 г. нашият народ, Българската православна църква и представители на институциите - в лицето на подпредседателя на Народното събрание Димитър Пешев, дават ясно да се разбере, че достойнството на човешкия живот е най-висша и неизменна ценност. Идеал, на основата на който е изградена и съвременна Европа - обединена и непреклонна в действията си за защита на човешките права“.

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който отбеляза деня, в който си припомняме подвига със спасяването на българските евреи.

„Спасението на 48 000 наши братя и сестри евреи от ужаса на Холокоста е най-категоричната демонстрация, че дори във времето на най-голямата печал и ужас за човечеството, надеждата и стремежът към добро винаги ще надделеят над ненавистта и разрухата. В дните на изпитания, пред каквито е изправен и днес светът, това е универсален урок по хуманност, който, вярвам, ще ни направи по-силни и ще бъде нашето най-мощно оръжие в борбата с омразата“, написа още лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Респект към тогавашната Православна църква, които наистина са били мъже, а не като сегашните послушковци без грам тежест! А и последните данни сочат,че всъщност цар Борис е дирижирал инициативата на Димитър Пешев, и е стоял в сянка! На комунистите не им пречи след преврата да изпратят Пешев в затвора !
10.03.2021 16:20 / Отговор
ivo 'O,SHIPKA,...radeff', KADEEE Si i i...!!!
10.03.2021 16:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети