Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: 10 милиона лева ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор

Политика

Борисов: 10 милиона лева ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор

Снимка:

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“.

„Това, което мога да направя, е 10 милиона лева да претрансформираме от Министерство на икономиката, защото там има такива заложени пари, които да които да отидете и да договорите с министъра на икономиката“, поясни премиерът Борисов пред представителите от туристическото обединение. Министър-председателят отбеляза още, че загубите от туризма в Европа са огромни и посочи, че данните за икономиката са притеснителни.

Проектът за 10 милиона лева в помощ на фирмите от туристическия бранш са част от предвидените милиард и 800 милиона по европейски програми. Определени са вече и критерии за кандидатстване на фирмите от сектора. Очаква се схемата да заработи в края на месец август. На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.  


Коментари (2)

Значи Цветелина Бориславова пак ще намаже, нали Пампорово е нейно владение. По време на карантината, затвориха само Банско, а Пампорово си беше пълно с англичани и италианци
03.08.2020 14:48 / Отговор
Анна - Мария Петкова Докато не сменят хотелиерите концепцията си за туризъм, няма да ги оправи нищо! Колкото и пари да им налеят.
03.08.2020 16:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още