Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: 2 години хаос, застой и пустош

Политика

Борисов: 2 години хаос, застой и пустош

Борисов: 2 години хаос, застой и пустош - Tribune.bg
Снимка:

„2 години хаос, застой и пустош”, заяви в Костинброд лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обърна внимание на инфраструктурните проекти като напомни, че ще се пенсионира като види готова магистрала „Хемус”.  

„Пътят за Белград го направихме, малко остана. Магистрала „Струма” я съсипаха, но ще стане. „Хемус” опитаха да я досъсипят, но и там има много направено. Като свържем Търново и Русе с тунела под Шипка, ще направим и Ботевград- Мездра, Враца – Монтана - Видин, за да вържем Солун с Дунав. Ние построихме втория мост на Дунав”, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание и на тегленето на заеми със сериозни лихви, които трябва да се плащат от бъдещите поколения.

„С почти 5 милиарда лева се е увеличил държавния дълг и то с лихва над 4. 5 %. Ако Горанов беше министър, щях да го уволня същия ден. Не е виновно служебното правителство, нито министър Росица Велкова. Виновен за капана е Асен Василев, който щракна на президента Радев. Няма пари, няма го фискалният резерв. Всичко е похарчено. Парите от сметките за Хемус няма, за ВИК няма, всичко за 2 години е похарчено. Днес теглят още 200 милиона с 3 % лихва”, подчерта той.

Борисов заяви, че по време на неговото управление банките са плащали, за да съхраняват парите с изключение на ковид кризата, когато е било теглено.

„Днес теглят на 3% лихва за 3 години – това са 18 милиони лева. Това са парите за концерт, център. Счупена държава е това”, подчерта той.

Борисов попита кой е инсталирал и защо Кирил Петков и Асен Василев.

„Защо България трябваше да бъде разрушена? До ковид - кризата всички показатели ни бяха нагоре. Съседите сърби викаха: „Каквото каже Бойко, това става на Балканите”, добави експремиерът.

И посочи, че Киро и Асен само отваряли и затваряли празни кранове. „Радостно ми е че Радев на 1 октомври ще открие интерконектора и Киро пак ще стане за смях. Не вярвах, че ще го кажа, ама го казвам”, добави още той.

Борисов подчерта, че Кирил Петков и Асен Василев са „комисионери”. Той изрази надежда, че на изборите ще има отрезвяващ резултат, защото иначе държавният дълг ще стане 80 млрд. само за „промяната” е 6 милиарда.

Борисов добави, че ценните книжа на България не се търсят вече, рискови са, няма търсене. Той подчерта, че е за машинно гласуване, но да има и хартия, за тези, които са притеснени.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети