Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: 70 милиона лева са изплатени на фермерите като компенсация вследствие на щетите от COVID-19

Политика

Борисов: 70 милиона лева са изплатени на фермерите като компенсация вследствие на щетите от COVID-19

Борисов: 70 милиона лева са изплатени на фермерите като компенсация вследствие на щетите от COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

„Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него“, каза премиерът

Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. Това информира на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. Той допълни:

„70 милиона лева са изплатени на хората по програмата. България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19. За целта заделихме 106 милиона лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция.“

По-късно министър-председателят и земеделският министър Десислава Танева посетиха кравеферма в Пловдивско. С тях беше и министърът на финансите Кирил Ананиев.

„Всеки човек трябва да усети, че държавата е зад него. Заедно ще преодолеем тази пандемия. Мислим за всеки един българин, за малките населени места, помагаме на всички. Работим на високи обороти, за да може парите бързо да стигат до хората.  До края на годината сектор "Земеделие" ще получи над 1,7 млрд. лева под формата на европейско и национално подпомагане. Това е с 400 млн. лева повече от предната година. 106 милиона лева са средствата, отпуснати в подкрепа на земеделските стопани във връзка с преодоляване на последиците от коронавируса. За първи път отделяме и 1,5 млн. лева за уговяване на телета“, каза премиерът

 

Земеделски производители могат да разчитат на държавата и в битката със сушата, увери Борисов

И допълни:Това е проблем, с който се сблъсква цяла Европа. Експертите усилено работят по въпроса за облекчаването на режима на ползване и изграждане на собствени водоизточници като кладенци и сондажи. Целта е с промени в Закона за водите да стимулираме земеделските производители да използват техни водоизточници за напояване, освен съществуващите в момента.“ Когато се срещам с хората, се уверявам, че мерките на правителството са им от полза. Посетих ферма в Пловдивско с 15 000 декара обработваема площ, където се отглеждат 400 крави. Изпълняваме всички ангажименти, които поехме към браншовите организации.

Премиерът Борисов посети ферма в ПловдивскоПремиерът Борисов посети ферма в Пловдивско

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети