Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако Габриел няма да е и премиер и външен, ще излъчим нов министър за МВнР

Политика

Борисов: Ако Габриел няма да е и премиер и външен, ще излъчим нов министър за МВнР

Борисов: Ако Габриел няма да е и премиер и външен, ще излъчим нов министър за МВнР - Tribune.bg
Снимка:

Това е единственият вариант

Дайте малко да се успокоят всички. Най-лесно е да идем на избори, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той  припомни, че преди девет месеца с ПП-ДБ да се споразумели на ротацията Николай Денков и Мария Габриел да се разменят така, както е записано и в документа, публикуван в сайта на Министерски съвет.

„Мария да стане премиер, а Денков - образователен министър. Ние имаме само едно министерство – Външно“, отбеляза Борисов и добави: „Ако не искат Габриел да бъде и премиер, и външен министът, ние ще излъчим друг външен министър. Това е единственият вариант. Аз приех да няма никаква ротация при областни управители, министри, ние да имаме 9. Разбрах, че сме обвинени, че администрацията била на ГЕРБ, а толкова я чегъртаха“.

Борисов съобщи, че в сряда е имал „уютен разговор“ в кабинета си с Кирил Петков - „Говорихме за държавата. Не съм разговарял с Лена Бориславова”, уточни Борисов. Той посочи, че Кирил Петков и Делян Пеевски водят изключително приятелски разговори, а Йордан Цонев от ДПС и Асен Василев от ПП-ДБ „са неразделни“.

„Два месеца не си говорих с Кирил Петков и Данчо Цонев ми го докара, за да се сдобрим. Веднъж ПП-ДБ искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а друг път – не и да излиза, че аз я осигурявам“, поясни Бойко Борисов.

„Днес казах на Пеевски повече, че не искам никой заедно да идва при мен. След акто ще се правят такива спекулации. Срещите при мен ще бъдат като ги потвърдя и когато искам. Няма да ми приписват неща, които те правят", заяви лидерът на ГЕРБ. 

„След като са нечистоплътни в разказа си и се възползват максимум от ДПС, а казват, че аз съм ги довел и такова лично приятелство имат, ако съм говорил 5 минути с Пеевски, те са говорили 50”, каза още Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети