Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако не направим правителство, държавите с крайнодесни правителства ще поискат да ни връщат мигранти

Политика

Борисов: Ако не направим правителство, държавите с крайнодесни правителства ще поискат да ни връщат мигранти

Борисов: Ако не направим правителство, държавите с крайнодесни правителства ще поискат да ни връщат мигранти - Tribune.bg

Кризата в България ще е чудовищна, предупреди той

Проблемът с миграцията засега в речта си в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Днес Урсула Фон Дер Лайен застъпи, това което правехме - изнесени центрове за мигранти извън територията на ЕС. Неслучайно тя дойде в Пловдив, заедно с Манфред Вебер на събитие на ГЕРБ. Бяхме пример как се спазва законът и да не се допускат нелегални мигранти. Може да направим това пак. Европа затваря границите си, но имаме все повече надежда, че политиката на безконтролно влизане на всякакви отвсякъде ще спре.Тези, които бягат от война трябва да се приемат, за икономическите мигранти има ред. Ние спазвахме това. По няколко хиляди афганистанци ги връщахме, но и спазвахме закона“, обясни той.

„Ако не направим правителство сега, рискът да почнат държавите, в които спечелиха с дясно-центристки и крайни правителства да почнат да настояват да връщат мигрантите откъдето са дошли, е огромен. Кризата в България ще е чудовищна“, предупреди Борисов и припомни - „Само един се е справял с това, само една партия, справихме се добре. Правят това, което правехме преди 4 години“.

„През 2009 г. решихме най-тежката финансова и икономическа криза в света. Справихме се най-добре от всички. Покрихме 6-7 милиарда дефицит за една година. След това дойдоха мигрантска криза, ковид криза и ние се справихме най-добре. Единствената държава в света, която не затвори църквите и манастирите“, припомни Борисов.

Той подчерта, че единствено религията прави хората добри. Само религията и образованието карат децата да почитат родителите си. „Това е ГЕРБ – не думи, а дела. Той подчерта, че властта се дава от Бога и от народа и допълни: „Затова съм оптимист“.

Как може да се излезе от икономическата криза, попита Борисов.

Той съжали, че заради нестабилността няма инвеститори, които да дойдат, а големите инвеститори биха моли да вложат милиарди в България. „А и виждат, че милиарди по програмата за възстановяване стоят, не усвояваме еврофондове. 0% за магистрали от европари, а вървят и натовски коридори - златна мина за единй народ да си поправим изостаната инфраструктура. Ние сме геостратегически изключително добър партньор на НАТО и Вашингтон с всичко, което направихме за Украйна. Трябват ни умни и редовно избрани министри, които да ни дадат това в ръцете“, каза той с идеята, че редовен кабинет би се справил с изоставането в усвояването на еврофондове и привличане на пари от стратегическите ни партньори.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че не вижда равноотдаличен премиер.

„Ако офертата е към нас, логично е да посочим хората. Не го виждам как ще стане, но и да има такъв човек, той трябва да доведе 20-30 министри, 40 зам.-министри. Представете си аз ви сюрпрезирам, това е нова сглобка. В Европа никой няма да позволи да се работи с „Възраждане“. Нищо лошо не казвам, но ЕНП твърдо заявява, че няма да прави коалиция с крайно десните. Ние очакваме да получим пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Нашите деца като тръгнат отиват в Европа, а не в Русия. Имат качествени хора, но идеологията ни е различна. Те не остават много възможности. Ние сме работили добре с ДПС и пак ще работим. Не можем с „Възраждане“ поради идеологически причини, със съжаление го казвам. Все едно седми път ви каним на сватба. Дано този път да се случи“, завърши Борисов

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети