Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

Политика

Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция

Борисов: Ако Петков и Пеевски направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция - Tribune.bg
Снимка:

„Ако Петков и Пеевски решат да направят правителство, ние ще бъдем една нелоша опозиция“, заяви в кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не давам оценка на казанато от акад. Денков, че Пеевски е най-голямото зло. Помня обаче, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият, а той се сгуши в Пеевски. Помня и как на много срещи не се разглеждаше такова зло. Аз няма да направя кабинет с ДПС и ще сме опозиция“, напомни той.

По думите му заради несъгласието за един министерски пост се е стигнало до избори.

„Пред мен седеше листа с министрите. Подчертах дебело, че остава Асен Василев. За един министър ние отидохме на избори. Какво ДПС, като те изобщо не са участвали в тези разговори“, каза Борисов.

Той подчерта още, че ПП са искали смяна на Калин Стоянов с Ивелина Дундакова, като тя е предложение на Христо Иванов.

„Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предлагал Христо Иванов и съм му имал доверие. Той каза, че иска да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските семейства изисква да водиш и такава финансова политика – „в момента финансовата ликвидност на държавата е под заплаха. В държавата бяха изхарчени в последните дни над 2 млрд. А ние като ги харчим всичките пари, губим ликвидността, може и да останем без пари за пенсии. Иванов има редкия шанс, ако иска да е в център дясното, да каже дали е съгласен по този начин да се разходват публичните финанси, посочи Борисов.

За акцията на ДАНС в митниците Борисов заяви, че всичко в митниците е било изчегъртано и според него сега там “клановете се бият”. Масово в последните две седмици се сменят хора. Или са били подплашени от това, което са правили години наред, или действително отвън са им казали, че върви контрабанда”, смята Борисов. Той заяви, че стои зад назначението на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и той е от ПП-ДБ. “Всички назначения в последните две години са от Продължаваме промяната”, добави лидерът на ГЕРБ. За оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, Бойко Борисов коментира, че няма представа какви са причините. Имал е винаги моята подкрепа, подчерта Борисов. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети