Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако правилно управляваме пандемията, ще пуснем присъствено и големите ученици след 31 януари

Политика

Борисов: Ако правилно управляваме пандемията, ще пуснем присъствено и големите ученици след 31 януари

Борисов: Ако правилно управляваме пандемията, ще пуснем присъствено и големите ученици след 31 януари - Tribune.bg
Снимка:

2,4 милиарда лева вложихме в образователна инфраструктура и за увеличение на учителските заплати

„Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Заедно с премиера бе и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че с осигурените средства от правителството са санирани стотици училища, обновени са физкултурни салони, зали, модернизирани са компютърни кабинети в цялата страна с цел получаване на модерно европейско образование от българските деца.

По време на посещението си в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог министър-председателят Борисов разгледа напълно обновените със средства от оперативната програма „Региони в растеж“ кабинети. Училището разполага с обзаведени модерни компютърни кабинети, а от миналата година функционира и кабинет с 3D принтер.

Управата на училището показа на премиера закупените за обучението и практиката на учениците машини в гимназията. Сред тях е модерен симулатор за първи гимназиален етап от 8 и 9 клас, докато учениците започнат истинската практическа подготовка. От основаването си през 1963 г. до днес училището подготвя кадри изцяло за задоволяване на нуждите на пазара в сферата на селското стопанство.

В рамките на посещението си премиерът Борисов отбеляза, че ако продължат добрите резултати в следствие на прилаганите противоепидемични мерки срещу COVID-19 у нас, от 31 януари т. г. и по-големите ученици ще могат да възобновят присъственото обучение по схема.

По-късно днес министър-председателят Бойко Борисов посети основното училище „Св. Климент Охридски“ в Добринище, което е получило финансиране за близо 300 000 лв. за ремонт на двора, сградата и нова спортна площадка. В училището учат 138 ученици. Премиерът разгледа и църквата в града, която е в процес на цялостен ремонт и реставрация.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

ГЕРБКП България е на последно място в Европа по ваксини. Къде са ваксините? Защо няма достатъчно ваксини в България? Обяснението е много просто.
Защото съветската мутра Борисов и шайката му са поръчали основно от ваксините на АстраЗенека, които още не са одобрени за употреба в Европейския съюз.
А защо сме поръчали много от тези ваксини и много малко от другите, които вече са одобрени и се използват и доставят?
Дали защото шефката на АстраЗенека в България е Зоя Паунова?
Паунова е майка на евродепутатката от ГЕРБ, видната евроснаха Ева Майдел.
Виждате колко е просто, когато Ви управляват крадци и мошеници.
16.01.2021 11:32 / Отговор
. . . Стига с' ра бе помияр! Това Помиярите от Гей-парада , не ви ли прекъсва тролския цикъл!
16.01.2021 14:16
Вижте колко е просто като разпознавате троловете и разбирате какво поражда активността им. Новата опорка за недостигащите ваксини сега ще я слушаме от същите, които създават конспиративните сайтове против ваксините и разпространяват настървено абсурдните теории за чиповете, опасността и смъртоносните последици от ваксинирането. Някои няма даже да се сменят профилните снимки. ГЕРБСП питай другото си тролско аз Тартаковер да те успокои че няма нужда от ваксини, той има много съмнения за тях, редовно ги критикува, особено тези, които не достигат. Само за Спутник няма съмнения.
16.01.2021 14:19

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети