Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако продължава така развитието на България, ще имаме и автомобилен завод

Политика

Борисов: Ако продължава така развитието на България, ще имаме и автомобилен завод

Борисов: Ако продължава така развитието на България, ще имаме и автомобилен завод - Tribune.bg
Снимка:

Работа и отговорност са думите на тази година, посочи премиерът

Работа и отговорност – това са думите на тази година. Това посочи премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио и посочи, че работа ще е и думата на 2020 г.

„Най-важното е това, което ще остане след теб и което ще се използва десетилетия“, посочи премиерът и даде конкретни примери.

„Метрото в София се строи с пълна скорост, лотовете на „Хемус“ са финансирани, строят се, там, където нямаше проекти, се правят. АМ „Струма“ се строи на пълна скорост. Връзката със Сърбия се асфалтира, финансирана, платена“, каза Борисов.

По думите му завършените инфраструктурни проекти са дали възможност на България да се развива. Борисов отчете, че за трета поредна година има ръст на БВП, по-голям износ.

Той коментира и ситуацията за решението на „Фолксваген“  къде да отвори завода си – в България или в Турция и подчерта, че все още нищо не е приключило.

„Всичко щеше да е точно, ако съседната до нас институцията не се беше изхвърлила и не беше обявила, че тя е довела „Фолксваген“ в България. Никой никого не е довел. По тази тема не трябва да се правят такива коментари“, подчерта премиерът.

„Ако така върви държавата, тази година ще имаме решение за завод за строене на цели автомобили“, заяви Борисов. Той посочи и че в момента в страната ни се произвеждат различни автомобилни части.

„Ние водим разговори за завод за батерии, това е бъдещето. Трябва да мислим за станциите, където да се зареждат“, посочи Борисов за електроавтомобилите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ МУ-ХА-ХА..... ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН..
23.12.2019 00:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети