Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: БНБ препоръча рязане и стягане на колана, това ни докараха ПП

Политика

Борисов: БНБ препоръча рязане и стягане на колана, това ни докараха ПП

Борисов: БНБ препоръча рязане и стягане на колана, това ни докараха ПП - Tribune.bg

Зала 6 на НДК се оказа тясна за всички привърженици и симпатизанти на ГЕРБ, които дойдоха за откриващото събитие в столицата. Водачи на листи, знакови лица за партията и съмпатизанти бяха в залата. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води в 25-ти МИР, първи в 23-ти МИР е председателят на СДС Румен Христов, а в 24-ти - Тома Биков. Борисов бе посрещнат с ръкопляскания като цялата зала стана на крака.

TribuneTribune

Лидерът на партията започна с постигнатото от ГЕРБ именно в столицата. 

„Всичко е толкова видно и ясно. Минали са 15 години откакто аз бях кмет на София, нямаш един работещ шадраван, цвете дори нямаше. На Околовръстното горе се чакаше час и половина, а то беше вчера едва. Помня как взехме един багер и бутнах бензиностанцията, защото полицията я беше страх. Сега като минете, Северна, Западна, Южна и оставих само тази част до Банкя. Преди две години багерите и техниката от „Младост” щяха да се прехвърлят към „Люлин”. Дали хората от Драгалевци, Герман и другите не виждат разлика. Всичко това сме го направили, защото София колабираше, зимата строяхме, представете си този град без дъгите. И все едно няма памет. Помните ли на телевизионната кула, на Черни връх, Лъвов мост, Семинарията. Никоя партия не е правила толкова за София колкото ГЕРБ”, заяви Борисов. 

„Сега ходят и мерят милиметри, закарайте ме да видя нещо построено от вас, но то няма – нула. Асен Василев продъни земята как ние с Радев сме се сближили. А Шишков, Демерджиев срещу кой играят. Защо няма постове на Лена, нали служебното правителство е само да организира изборите. Но няма как да не кажат за скъпия газ и ток. Сега правителството на Радев тегли от скъпия газ на Чирен, миксира го и пак с нашите пари. Помните ли как Асен Василев заплаши младежите на ГЕРБ заради скъпото гориво. Сега с милиарди дотираме тока и веригите. Всеки който излиза и казва, че хората обедняват. Не могат да го скрият. Ами щом обедняват по пътя на трънската логика при нас са били по-богати”, подчерта лидерът на партията. 

Той припомни, че вчера от БНБ е оповестила, че растежът на БВП ще продължи да се забавя и припомни, че са предупредили преди две години, че това ще се случи.

„Вие забелязвате ли че ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото знаят цифрите и ни подготвят, че няма да има правителството, две в едно, три в едно, все едно е нескафе. Ако следваме препоръките на БНБ трябва да има рязане и стягане на колана, това ни докараха Киро и Асен. Каквито и проекти да сте приготвили, пари няма да има. БНБ очаква търсенето на български стоки и услуги да се влоши, а това е най-неутралния орган, който ни дава възможност да избираме, дали ще се намери човек, който да се нагърби с консервативна политика за да изправи държавата и да поеме всички пасиви. ГЕРБ вкара държавата в чакалнята на еврозоната и ще дойде финансов министър, който да види защо за 8 месеца няма нито един проектозакон свързан с еврото. Не мога да си обясня на какво се дължи и тава медийно затъмнение. Едно Nexo, как ДБ са се финансирали с тъмни пари, кой за последно чу за това. Вие представяте ли си Томислав Дончев да не е дал две години ПВУ?! И аз не си го представям”, обясни Борисов.

TribuneTribune

Той заяви, че не може да си представи като дойде време за бюджета на София Христо Иванов как ще подкрепи бюджета на Асен Василев.

Борисов предупреди, че сега предстои стагнация. „Рязко намаляване на разходи, а народът, където бях, казват - ей, две години – нищо. Хората се надяват да има най-после редовно правителство и да се събудят от този лош сън“, поясни бившият премиер. Той призна, че хората го призовават да се връща на власт.

 „Срещу нас имаме хора и последното, за което милеят, е България. Или има някой отвън, който мрази България и ги подкрепя, не знам. Ние сме най-голям износител на ток, на храни, или някой иска да ни събори или не мога да си го обясня. Как такива щети нанесени на държавата?! Някъде се намира някой журналист, който да пита ПП за инфлацията, а те отговарят с войната. Ама не питат защо има двойна инфлация на стоките, които са български, как е толкова скъп токът. Произвеждаме мляко, кашкавалът е 30 лева, от кое ти дойде инфлацията? А в същото време войната даде огромни предимства на България като изнесохме толкова оръжия”, разясни лидерът на ГЕРБ. 

„Преди две години имаше нула миграция, а какво стана за две години“, възмути се той.

„Тези хора не обичат България и ако им оставим София, ще видите какво ще заварим след две години, ще съсипят и този град. Аз я заварих след Софиянски. По „Витошка“ имаше само джипки. Искам да сте много горди от всичко, направено за града“, каза Бойко Борисов.

„Днес в Столична община станахте свидетели дали има дясно и кой с кого е. Правилно днес сте подкрепили - не може шмайзерът ни стои при тази война, когато същите тези хора убиват други хора в Украйна. Нещата се променят и ние затова се променяме“, заяви той по повод решението на СОС да се премести Паметникът на Съветската армия.

„Западът е изцяло с нас, защото видяха, че ние сме истинска, центриско, дясна, праволинейна, яка партия, което се дължи именно на този отбор.Във всички градове, през които минавам хората с огромна надежда чакат да се направи правителство. Като си тръгвам отвътре ми е неспокойно. А хората искат да чуят, че ще бъде по-добре. За първи път се обръщам, че именно те трябва да го искат, а не само ние”, заяви Борисов.

TribuneTribune

„Трябва да бъде съставено правителство. Без участието на ГЕРБ-СДС ще е краткотрайно и нефелно. България има нужда от редовно правителство. Служебните кабинети могат да изготвят много на брой закони, но без редовен парламент няма да бъдат приети”, заяви лидерът на СДС Румен Христов. Той добави, че случващото се в момента му напомня на времето преди 10 ноември, когато шивачки, доячки и артисти се събирали за по 20 дена, гласували закони и продължавали напред. Редовното правителство може да приеме законите за плана за възстановяване, за еврозоната и Шенген.

Председателят на СОС Георги Георгиев пък благодари за възможността да видя колко е трудно да се управлява един толкова жив град.

„Политически шарлатани ние тук сме отговорни към града и когато виждаме всяка една фуга и плочка да си даваме сметка как се е променил града за 18 години. Цял подземен град, 52 км метро, гръбнака на инраструктурата който променя кварталите, промяната в парковете, нямаше нито един осветен парк. Построени над 150 сгради за детски градини.

Град и държава се управляват с адекватно, зряло с политическо поведение, защото само този, който не работи не греши.

Бяхме подложени на системни унижения от правителството на ПП, постоянни проверки заради думите на Фандъкова за скъпи ток на метрото, но тези хора наказаха над 2 милиона български граждани, само защото столицата се управлява от нас. Именно затова станах член на партията, благодаря на г-н Борисов и на г-жа Фандъкова. За шест месеза над 1 млрд щета за бюджета на СО, как да обясним, че няма да има канализация в северните райони, защото някой е направил схема за фотоволтаици. Единственият проект от ПВУ е този за метрото, това говори достатъчно. Хората се нагледаха на скандали, безвреми и некадърност. Знаете ли кое е най-сложното нещо, което е упралявал Борис Бонев, личната му кола, която майка му е купила, а той иска да стане кмет без нито ден трудов стаж на двумилионен град”, обясни Георгиев в залата. 

TribuneTribune


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати