Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България изнася в пъти повече оръжие от февруари, БСП мълчи (ВИДЕО)

Политика

Борисов: България изнася в пъти повече оръжие от февруари, БСП мълчи (ВИДЕО)

Борисов: България изнася в пъти повече оръжие от февруари, БСП мълчи (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер припомни, че България е била е единствената държава, която не е затваряла храмове по време на пандемията

„България е единствената държава където правителство и св. Синод не затвориха храмовете дори и в пандемията. Църквите и храмовете работиха. Джамиите не затворихме.“, това припомни лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на визита в храма в гр. Шипка.

„Първо на всички - Христос Воскресе! Второ - да благодарим на владиката, на Синода, че винаги са били стожер на морала и държавността. Няма да говорим за пари в днешния свят ден, но не само църквата, ще видите и Духовната академия как изглежда. Трето - България е единствената държава, където правителство и Синод не затвориха нито една църква и манастир, когато беше ковид пандемията. Само в България всички храмове не бяха затворени. И ако някой се опитва да вкара интрига между нас и църквата, това е непризнателен човек", заяви Борисов.

„Ако някой се опитва да прави интрига. Когато в миналото се биеха за свещите, сега всички продават. Свещениците и ходжите работят спокойно“, подчерта той.

Борисов коментира, че се извършва кражба с договора за солари и батерии.

„Приятелите МУ го продали за 30 сребърника. Продали го за солари. Те крадат, а Господ казва не крадете“, заяви Борисов.  

Лидерът на ГЕРБ отговори на въпрос за предстоящата визита на управляващата коалиция в Киев, като припомни думите на президента Зеленски.

„Той го каза, да ходят само тези, които помагат, а не тези, които ходят за селфита. Ние и сега даваме оръжия, но коалицията пак лъже, защото ако решат веднага ще мине в Народното събрание. За кой парламент ме питате? Те са само за постове. Трифонов не прави нищо, от това което обеща. Не прави пътища, нищо. И другите не правят нищо.“, подчерта бившият премиер и допълни:

„Изнасяме в пъти повече оръжия от февруари насам. Това не е тайна, нали вашите колеги извадиха срамотиите. Не случайно БСП мълчи. Това става с техен подпис. Това е лицемерие.“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за вот на не доверие, по думите му коалицията вече сама се разпада, защото няма тема, по която да има единодушие.

„Те показаха, че не могат да направят нищо. Когато казах, че не трябва да харчим пари за избори те казаха, че ще правим избори до дупка. Сега изведнъж било лошо.“, припомни Борисов.

„Те са се разцепили . За Македония лъжат - искат да продадат историята. За Украйна, за културата, за вътрешната сигурност да не говорим. Туризмът не знаят какво ще правят с украинските бежанци. В нито една сфера не знаят какво правят.“, категоричен е бившият премиер.

Според Борисов вот на недоверие ще има, може да не е сега, а след месец-два.

„Народа избра това. Докато той не се вдигне и не каже, това е. Те се провалиха във всичко. Крадат енергетиката. Следващото правителство ще е в много тежка ситуация. Вместо лозя се правят солари. Кой ще плаща – българският народ. Сега и батерии. Извадихме документи за офшорна компания, с арбитраж в Париж.“, припомни лидерът на ГЕРБ.  

„Фирмите и хората вече усещат високите цени. Ако беше ГЕРБ нямаше да позволя да се вдигнат цените на ток, вода, горивата. Ние имаме рафинерия, а руският петрол е най-евтин.“, категоричен беше Бойко. Борисов.  

Още от коментара на лидера на ГЕРБ вижте във видеото:

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети