Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България се дава за пример за навременните мерки, другите държави закъсняха

Политика

Борисов: България се дава за пример за навременните мерки, другите държави закъсняха

Борисов: България се дава за пример за навременните мерки, другите държави закъсняха - Tribune.bg
Снимка:

„Една по една всички държави в ЕС започват да въвеждат мерките, които България вече въведе. Много закъсняха, сега действат панически“, заяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че България се дава за пример за навременните мерки.  Премиерът участва в консултативното заседание на Европейския съвет и чрез видеоконференция обсъди с останалите европейски лидери актуалната ситуация.

 „Всички наши сънародници, които неправомерно са спрени по границите, ще бъдат прекарани с полицейски конвой да си дойдат“, обяви премиерът.

Той разкритикува всички, които са пътували с цел туризъм в условията на разпространяване на коронавирус.

„Две групи бедстват. Едните са авантюристи, да не ги обидя, но в целия свят се надигаше страх, те тръгваха по екскурзии. Има в Мароко, Манила, къде ли не“, посочи Борисов.

Тези, които влязат в България, трябва незабавно да са под карантина. Той апелира всички, които се завръщат от чужбина, да помислят за близките си най-вече.

„Ако обичат близките си, трябва 14 дни да не ги виждат. Ако не ги обичат, това е друга тема“, заяви премиерът

Да не си мислят, че като си се приберат в населените места, ще тръгнат на гости

„Ще бъдем изключително строги. Не е приятно да се затваря цял град, да се изразходват ресурси“, заяви Борисов. Той апелира всички, които се завръщат от чужбина, да помислят за близките си най-вече.

Премиерът посочи, че няма нито една държава, която да има достатъчно предпазни средства. Затова България мобилизира своето производство.

„Първо ще задоволим нуждите на нашия пазар. След това всички фабрики, които могат да кроят такива облекла, да го правят. Гордея се, че за дни успяхме да реорганизираме производства“, заяви Борисов.

Той посочи, че има държави, които са в криза, защото принципите на европейския пазар спряха. В Белгия молят жителите, които са се презапасили с предпазни средства, да върнат някои в болницата, обясни премиерът.

Той отново предупреди, че следва невиждана финансова криза. По думите му, събрани пари лесно се харчат. Добрият стопанин иска да защити семейството си – това е България.

„Имаме фискален резерв от около 10 млрд. Много лесно, за много кратко той ще бъде похарчен. Ние вече влизаме в дефицит“, посочи Борисов. Той призова да не бъде завличан в популизма да не се плащат сметки и данъци.

„Аз мога да изтегля 5 млрд. кредит утре, веднага. Това ли е държавническото. Утре децата ни нали трябва да ги върнат“, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети