Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България се е възстановила след много трагедии, ще се възстановим и след „Промяната“

Политика

Борисов: България се е възстановила след много трагедии, ще се възстановим и след „Промяната“

Борисов: България се е възстановила след много трагедии, ще се възстановим и след Промяната - Tribune.bg

„Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации“, заяви пред стотици съмишленици във Велико Търново лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Той обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Обясни, че АМ „Хемус“ вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала, а сега международният път минава през града. „Всичко това беше спряно. Ние им оставихме по сметка 1,2 млрд., за да може да го продължат - с нас или без нас. В момента международният трафик минава през центъра на града. Какъв въздух дишате, да ви питам? ТИР-овете как пушат и всичко ви влиза в блоковете и две години си мълчите. И слушате Рашков, Шишков с глупостите им“, обърна се той към множеството в залата.

Борисов подчерта, че са били санирани безплатно 32 блока и че е имало най-добрата социална политика.

„62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях“, възмути се лидерът на партията и добави, че страната ни няма план за възстановяване, а ГЕРБ е оставила такъв. 

„Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете. Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове. Нямахме нито едно наказание, а сега се води една популистка лява политика, която ни обрича на фалит. Кое ни спасява в момента? Спасява ни оръжейната промишленост, която изнася за 5-6 милиарда оръжие за Украйна, спасява ни скъпият ток и преработката на руски петрол, който изнасяме за Европа“, обяви бившият премиер.

Той припомни, че през 2009 г. по време на управлението на партията страната е преминала през най-трудната финансова и икономическа криза в света.

„2009 г. не дадох нито една банка да мръдне, инфлацията я държахме 0,2-0,3% и 50 лв си бяха 50 лева“, припомни Борисов за началото на първия си кабинет.

Обясни, че при първата мигрантска криза България е била похвалена в Европейския съюз за начина, по който се справя, и че заради това е получила повече пари от съюза при Брекзит.

Борисов заяви, че щом са спрели „Хемус“ са спрели инвестициите. Пътят е опасен, както този за Русе заради многото тирове. „Някой може да си каже, че искам да съм политик. Не. Искам да се ангажираме с колегите за нещо много по-добро“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Колкото и да е трудно ще успеем, ако сме единни и силни. След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след „Промяната“, увери Борисов.

„Медиите ще разберат, че са съпричастни към гражеба, извършен срещу българите. Услужливо мълчаха. Обраха ви с 1 лев за литър на горивата и обвиниха младежите от ГЕРБ. Купувахме най-евтиният петрол, а купувахме най-скъпото гориво. Един репортаж нямаше за контрабанда на горивата. Сега ви измъкват парите през веригите, като пазарувате“, заяви бившият министър-председател. 

„Заради Киро и Асен България е дала на Путин над 5 милирда лева на Русия.  Вместо да постъпят като Чехия, Словакия и Румъния, ние гоним готвачките от руското посолство“.

Водачът на листата на партията в Търново проф. Костадин Ангелов заяви, че е време България да бъде излекувана от вируса на промяната. Затова трябват хора, които са доказали, че обичат страната си. Хора, които ще извадят страната от канавката и са го доказали.   

„На тъмно ПП/ ДБ изглежда прекрасно, но светнете ли виждате, че кухо и празно от съдържание“, заяви проф. Ангелов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети