Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България ще участва със 100 000 евро за ваксина срещу COVID-19

Политика

Борисов: България ще участва със 100 000 евро за ваксина срещу COVID-19

Снимка:

България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу коронавируса за създаването и глобалното внедряване на ваксина срещу COVID-19, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на организираната от Европейската комисия днес онлайн дарителска видеоконференция за събирането на средства в помощ на разработката на ваксина и лечение срещу COVID-19.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен съобщи при откриването на събитието, че предлага комисията да участва в общия фонд с 1 млрд. евро. По думите на българския премиер криза от такова измерение изисква силен, координиран, широкообхватен и съгласуван глобален отговор от огромен мащаб и солидарност към партньорите, съобщава "24 часа".

България силно подкрепя дейността на ООН и всички международни организации, които работят в борбата срещу коронавируса. "Всеки ден се прекланяме пред действията на медицинските екипи, лаборантите и всички, които работят в развойната дейност за откриване на най-важното - ваксина и лекарство срещу COVID-19", изтъкна Бойко Борисов. Той допълни, че страната ни приветства усилията на Европейската комисия.

Премиерът Борисов счита, че Европейският съюз трябва да бъде презапасен със защитни облекла, маски, очила, тестове, респиратори, допълнителна апаратура, обучение и квалификация за закрила на медицинските лица.

"Прекрасна инициатива. С удоволствие се включваме", завърши Бойко Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още