Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: България трябва да си върне доверието на Австрия, че външната граница на ЕС е сигурна

Политика

Борисов: България трябва да си върне доверието на Австрия, че външната граница на ЕС е сигурна

Борисов: България трябва да си върне доверието на Австрия, че външната граница на ЕС е сигурна - Tribune.bg
Снимка:

„България трябва да си върне доверието на Австрия и да успокои останалите европейски страни, че е в състояние да осигурява сигурността на външната граница на ЕС. Само така България ще може възможно най-скоро да стане част от Шенгенското пространство“.

Това е заявил лидерът на ГЕРБ по време на среща с проф. д-р Йозеф Хьохтл, председател на Кръга „Форхтенщайн“ на Австрийската народна партия и негови колеги, съобщи Бойко Борисов във фейсбук страницата си.

„Пред членовете на Кръга Форхтенщайн , които имат дългогодишен опит от Австрийския национален съвет, подчертах че в рамките на Европейската народна партия ГЕРБ и Австрийската народна партия винаги са били водещи по темите, свързани с развитието и интеграцията на Западните Балкани, както и по темите сигурност и миграция“, добавя Борисов.

По време на разговора са били обсъдени още търговско-икономическото сътрудничеството между България и Австрия, което е на изключително високо равнище. „Австрия е един от водещите инвеститори в България с компании като OMV, EVN, Strabag, Porr, Billa и т.н.“, написа още лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети