Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Българското общество и младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на евреите

Политика

Борисов: Българското общество и младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на евреите

Борисов: Българското общество и младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на евреите - Tribune.bg
Снимка:

Според премиера всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Започна участието на министър-председателя Бойко Борисов в официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау.

Според българския премиер всички ние трябва да помним отговорността, която носим, за да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново. Както славните, така и трагичните епизоди на миналото, ни задължават да бъдем пазители на историята на Холокоста и да не допускаме нейното изопачаване, нито омаловажаване на страданието на хората по време на Втората световна война, включително и в България.

Премиерът Борисов е убеден, че българското общество и най-вече младото поколение са в правото си да се гордеят със спасяването на българските евреи. То е послание към съвременното общество за търпимост, доброжелателство и човеколюбие между хората с различен етнос, религия и култура. Защото спазването на човешките права и тяхното гарантиране е задължително условие за мир и напредък и не подлежи на политически компромис.

„Концентрационният лагер Аушвиц - Биркенау. Човек го побиват тръпки, когато си помисли, че тук е било фабрика за смърт. Поклон пред милионите невинни жертви на Холокоста“, написа премиерът във Фейсбук.

Заедно с лидери от цял свят министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие във възпоменателното честване пред „Портата на смъртта“ в Аушвиц-Биркенау и ще почете паметта на жертвите пред монумента в бившия концлагер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати