Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава

Политика

Борисов: Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава

Борисов: Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава - Tribune.bg
Снимка:

„Както и да се бием на тези избори, искам да знаете, че тези хора са наши опоненти, а не политически врагове. Без правителство вече в Брюксел ще смятат България за рискова държава“.

Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово.

„20 месеца икономиката буксува, върви надолу. Северът и северозападът са жизненоважни и им трябват пътни артерии. Не трябва да губим нови 4 години“, категоричен беше лидерът на ГЕРБ и подчерта, че за да не се случи това, България трябва да има стабилно управление.

„Златното правило, което винаги съм спазвал в политиката е между християни и мюсюлмани да има любов и разбиране. Изборите минават, а хората остават да живеят. Не можем да се мразим. Дулово и регионът трябва да научат истината за Възродителния процес. Тук е място, където трябва да се чуе, какво са правили агентите на Държавна сигурност. Внуците на тази върхушка управляват София. Кметът Васил Терзиев е внук на генерал-майор от ДС. Те се върнаха със страшна сила“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

По отношение на ДПС, той отбеляза, че не иска да се спори кое ДПС е по-добро или по-лошо, защото „добро ДПС няма“. Според него, настоящата кметица на Дулово е била избрана по нечестен начин.

Борисов коментира и ситуацията с мигрантите и припомни, че по време на неговото управление благодарение на отличните отношения, които е изградил с президента на Турция Реджеп Ердоган България беше предпазена от този бич.

„Някои ме наричаха кафеджия, защото съм пил кафе с президента Ердоган. Но искам да припомня, че при моето управление беше организирана срещата във Варна, където дойдоха тримата големи на Европейския съюз – председателите на Еврокомисията, Европарламента и Европейския съвет, както и турският президент. На тази среща ЕС-Турция бяха взети важните решения за нелегалната миграция. Подиграваха ме, но имахме нулева миграция“, подчерта Борисов.

Той обърна внимание на тежката ситуация с мигрантите в момента в цяла Европа и фактът, че Шенген не работи. „Шенген в момента вече не съществува, защото канцлерът на Германия Олаф Шолц сложи проверка на всички граници, включително и на тази с Франция. Австрия също върна проверките по границите“, посочи Борисов и добави, че проблемът е, че тези европейски страни ще започнат да връщат мигрантите към България, защото някои от тях са минали през България. „По тази причина пазехме по мое време толкова строго границите“, каза лидерът на ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети