Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Благодарение на битката ни с контрабандата в бюджета влизат повече средства

Политика

Борисов: Благодарение на битката ни с контрабандата в бюджета влизат повече средства

Борисов: Благодарение на битката ни с контрабандата в бюджета влизат повече средства - Tribune.bg
Снимка:

Проведохме изключително тежка битка с контрабандата и делът за изминалата година на контрабандните цигари се е свил до 2,3 %. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното извънредно правителствено заседание, позовавайки се на данните на „Инициативата срещу незаконната търговия“, които въпреки пандемията са реализирали своето традиционно проучване за нивата на незаконна търговия с цигари.

Прочуването сочи, че за третото тримесечие на 2020 година делът на контрабандните цигари е 2,3 %, а за четвъртото тримесечие - 2,5 %. Обобщените резултати от всички проведени вълни на проучването през цялата изминала година показват, че средното ниво за 2020 година е 2,3%. Борисов поздрави служителите на МВР, митниците, НАП и прокуратурата за постигнатите резултати.

Премиерът Борисов напомни, че в началото на първия му мандат като министър-председател делът на контрабандните цигари е бил над 34 % от пазара. „Всички тези пари са отивали в тези, които най-много говорят в момента. Сега влизат в бюджета и затова можем да осигурим средства за хората на първа линия в борбата срещу COVID-19, за безплатни лекарства и за безплатно ваксиниране, струващо десетки милиони“, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов напомни още, че в пандемията правителството осигури финансова подкрепа за всички български пенсионери, подпомогнати бяха болниците, същевременно кабинетът последователно изпълняваше и ангажиментите си за увеличаване на доходите. „От битката с контрабандата и корупцията идват тези пари“, изтъкна министър-председателят. Борисов напомни, че преди четири години, при служебното правителство само за около месец със 100 млн. лв. държавата беше ощетена чрез скока на контрабандата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети