Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Бог високо, Радев далеко… Много исках да видя другите как управляват

Политика

Борисов: Бог високо, Радев далеко… Много исках да видя другите как управляват

Борисов: Бог високо, Радев далеко… Много исках да видя другите как управляват - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ се съмнява дали президентът наистина е ваксиниран, както твърди

„Ние не се натискаме за управление. Властта не е самоцелна. Много исках да видя другите как управляват. Но в нито една сфера не видях промяна за добро. Аз ще се съобразя, заедно с цялата партия, с вота на избирателите… В момента сме във война – губим хора всеки ден и не мога да си обясня липсата на мерки“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на ръководството на партията с КНСБ. Той събра синдикатите, за да изслуша идеите им за справяне с инфлацията и кризата

Бившият премиер изтъкна увеличението на учителските заплати по време на своето управление, както и повишаването на доходите в бюджетния сектор. Прогнозира обаче че с настоящият ръст на цените, е въпрос на време да бъде поискана нова индексация.

„За полицаите и пожарникарите няма да говоря… С първия ден, в който има управление, ще искат увеличение. В момента виждат инфлацията. Бог високо, Радев далеко. Да мине 14-и, пък ще видим“, коментира Борисов.

Той изрази загриженост как в разгара на настоящата вълна ще се проведат нормални избори.

„Защото с тези темпове към дата на вота ще има вече 100 000 заразени.  Обичат да сравняват първата, втората и третата вълна с 4-та. Тогава светът не знаеше какво има срещу нас. Светът намери рецептата -  ваксините. Аз още не съм чул къде и дали се е ваксинирал Радев“, заяви Борисов.

За разлика от други държавни лидери, българският президент не се ваксинира публично. Изрично попитан, преди няколко месеца той съвсем между другото каза, че имал ваксина.

Борисов подчерта и влошаващата се държавна задлъжнялост.

„При ГЕРБ бяхме с най-нисък външен дълг и в тройката на държавите с излишък. В момента просто се чака да мине 14 ноември, а след това никой от управляващите и съпътстващите ги партии не казва какво ще правят. Дори тестовете за учениците - ще купуват 400 000 теста, които ще стигнат за 1 седмица. След това какво ще правят? Дано хората и политическите лидери да започнат да мислят и за след изборите“, изрази надежда Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети