Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха седмица по-късно, ситуацията щеше да е по-спокойна

Политика

Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха седмица по-късно, ситуацията щеше да е по-спокойна

Борисов: Ако имахме държавен глава и изборите бяха седмица по-късно, ситуацията щеше да е по-спокойна - Tribune.bg
Снимка:

Получаваме допълнително над 1,259 млн. ваксини

1 259 728 дози от препарата на Pfizer/BioNTech ще получи България в следващите месеци. Това каза в изявление на страницата си във Фейсбук  премиерът Бойко Борисов. Вчера стана ясно, че България заедно с Хърватия, Естония, Латвия и Словакия, като общо дозите за 5-те държави са близо 3 милиона. Други 19 страни-членки ще получат 6 660 000 ваксини.

Министър-председателят уточни, че дозите ще пристигнат през април, май и юни. Той изказа благодарност към хората от екипа за преговори, към Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел и към председателя в момента на европейския съвет Антонио Коща. „Отпускането на толкова дози ваксини показва, че държавните-членки могат да са солидарни и през юни всички да минем половината от ваксинациите“. Борисов не подмина благодарността си и към австрийския канцлер Себастиан Курц, към колегите си и към Европейската агенция по лекарствата за отпуснатите допълнителни  дози.

Министър-председателят отправи критика към Румен Радев:

„Ако имахме държавен глава в момента, а не кандидат за президент и не кандидат за лидер на партия и изборите бяха изместени със 1  седмица, пикът на вълната вече е надолу и ваксинираните стават повече от заразените, щеше да е много по-спокойно и нямаше да се налага  в такава екстремна ситуация да се подготвя и машинно гласуване, и всички мерки, както и да се взимат всички подобни решения“.

В края на изявлението си Борисов поздрави генерал Мутафчийски с раждането на внука му - Виктор. „На проф. Мутафчийски да му е честит внукът - Виктор. С Венци е близко. Така че да му е жив и здрав и той на нас“, пожела Борисов.

За щастливата новина намекна вчера и здравният министър Костадин Ангелов, който по време на брифинга на НОЩ обясни, че генералът има приятен семеен повод да отсъства.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати