Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да не се опитват да ни прехвърлят вина за ваксините

Политика

Борисов: Да не се опитват да ни прехвърлят вина за ваксините

Борисов: Да не се опитват да ни прехвърлят вина за ваксините - Tribune.bg
Снимка:

След писмото, което изпратихме до ЕК, поисках да се протоколира моето изказване, че искам да знам кой носи гаранциите и отговорът е Европейската агенция по лекарствата и ЕК. Пропорционалното разпределение на ваксините е най-справедливият начин, да не се опитват да ни прехвърлят вина, без да ни дадат никакви данни. Комисията ни посочи одобрените ваксини и ние сме поръчали от всички. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети обсерваторията в Рожен.

Борисов добави, че е поискал гаранции от Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия за пропорционалното разпределение на ваксините.

Поръчали сме от всички одобрени от ЕС ваксини, допълни и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Въпросът е, че ваксините не пристигат по график, това не е наша вина, отбеляза още той.

„Спряхме ваксинирането, за да сме не на 100%, а на 1000% сигурни за това, което се доставя. На тези, които говорят за руската ваксина, ще кажа, че руската ваксина, ако издържи изпита пред ЕК, ще поръчаме и от нея“, добави Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати