Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да откраднеш изборите е висша форма на корупция

Политика

Борисов: Да откраднеш изборите е висша форма на корупция

Борисов: Да откраднеш изборите е висша форма на корупция - Tribune.bg

Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат, добави лидерът на ГЕРБ

В Европа трябва отново да се върнат системните партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора. „Колко са жалки нашите политически опоненти. Ако всички имаха политически семейства и се подчиняваха на равни принципи, както ние в Европейската народна партия, нямаше да има политическа криза в момента и такива безродници. Когато нямаше нито един работещ фонтан в София, един парк, и всичко беше потънало в мизерия - те са били по чужбина”, каза още Борисов. Инфлацията е 15% и е занижена, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Без да отрегулираме границата, забравете за Шенген. Няма как да вържат 3-процентния бюджетен дефицит, на практика, заяви още той.

„Това на английски се нарича disaster, а на български „катастрофа - във финансите, политиката, в морала”, каза Борисов и се възмути за слабото опазване на границите ни:

„Врим от бежанци. Кой за две години напълни България с бежанци? Ще видим еврозона, ама друг път. Между 15 и 30 дни въпросът с миграцията ще го реша.

Две неща не са съвместими – опазване на шенгенската граница. Оставили сме граница за пример, нула миграция, а последният месец убиха полицаи”, обясни той.  „Когато в една държава премиерът, изпраща есемеси, че е арестувал, няма значение в случая кой, по най-болшевишкия начин, брутално, нощно време, за какво върховенство говорят тези? Какъв Шенген, бе? Вие нямате нищо? И истинският виновник е той. Най-важното за европейците е Шенгенската граница. Как така тогава оградата работеше, а сега е работи? И сега почват да приказват, че нямало законодателство. Ама какво законодателство ви трябва? Върховенство на закона? Държава от ЕС, премиерът решава кой да арестува. Той сам си е свидетел и сам си решава“, продължи лидерът на ГЕРБ.

В коментар относно думите на Георги Свиленски вчера в пленарната зала, Борисов заяви, че това е висша форма на корупция.

„Помните ли как три дни броиха 0,20%, за да изкарат ИТН победители на изборите миналата година? Толкова е голяма разликата между тях и нас, че с машини и без машини, каквито и кодове да държат, ние ги победихме“, отчете още той. И припомни, че БСП и ИТН са се отказали от ПП и ДБ и така последните две партии, са в тотална изолация.

„Ако Свиленски беше казал, че Борисов е държал кодовете, днес щеше да има протести и разправии. Медиите днес не го излъчват по новините. Петков показва, че нищо бяло няма в тях”, каза той.

„Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат. Те не правят изобщо сметка да правят правителство с втория мандат. Двете партии имат няколко депутата повече от ГЕРБ. Те изобщо разбират ли как работи? Те се бъркат със служебното правителство. Те не са подчинени на парламента, а на Радев. Идват на парламентарен контрол от добра воля”, разясни Боирисов. Той заяви, че ако прокуратурата, БОП и МВР са слушали, това е търговия с власт и трябва да понесе наказателна отговорност . Да откраднеш изборите е висша форма на корупция”. Според бившия премиер има шанс за кабинет с втория мандат, но трябва да се подпише документ за управление за 6 месеца, ако не искаме избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети