Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да пукна, ако съм взел и една стотинка от Божков

Политика

Борисов: Да пукна, ако съм взел и една стотинка от Божков

Борисов: Да пукна, ако съм взел и една стотинка от Божков - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов даде изявление пред БТВ по темата с обвиненията на Васил Божков, че е бил изнудван от властта. Той говори пред телевизията, поддържаща тезите на избягалия хазартен бос, непосредствено преди да влезе за участие в БНТ.

„Васил Божков ме е черпил една пура в живота ми – една дълга пура. Беше с вашите шефове на телевизията. Да пукна ако съм взел един лев от него, един долар“, заяви премиерът на репортерката на БТВ.

„Някой ако наистина си е позволил да взима пари от него, на мен не е дал нито една стотинка. Аз отговарям за себе си – към мен и към партията не е дошла нито една стотинка!“, категоричен беше Борисов.

„Много интересно, защо толкова години, в които се е развивал добре неговия бизнес, не говори, че тогава е давал пари. Изведнъж започва да тегли пари. Защо до този момент не го е правил? 5 години преди това си е работил. Как за това не знае нито един от неговите съдружници“, пита премиерът.

Лидерът на ГЕРБ призова Васил Божков да каже, ако наистина е бил изнудван, не е казал, че има такива проблеми.

„Идвал е на срещи с мен, с прокурори, не е казал да е изнудван. Горанов, Менда Стоянова – аз им вярвам. Много хора, на които не съм позволил да си правят далаверите, се обърнаха срещу мен“, подчерта министър-председателят.

Борисов припомни, че проблемите около Васил Божков тръгват, когато собствените му съдружници от по 20-30 години започват да подават сигнали срещу него.

Премиерът продължи темата и в „Панорама“ по БНТ.

„Няма как той да те обича, като е беглец, червена бюлетина от Интерпол, 18 обвинения. Карикатурите са ми любими. Хазартът защо да не е за българския спорт и спортисти. Сега стана това, преди 10 г. не ни е било това приоритет. Аз ще правя комикси също. По принцип премиер не може да говори, ако кажеш истината, веднага ще кажат, че си се набъркал в свободата на словото. Ще дойде моето време, когато ще си правя карикатури, ще посочвам с пръсти“, предупреди Борисов.

От коментираното с Божков, Борисов признава единствено, че е търсил пари за ПФК „Левски“.

„Аз се заклевам във всичко свято една стотинка, едно евро, ако някъде нещо може да ми се търси морал, някаква вина, то е, че съм помагал на футбола и съм търсил за всички отбори. Никога закон не е променян в услуга на когото и да било“, каза Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети