Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да се изкупят и раздадат на социално слабите нереализираните български продукти

Политика

Борисов: Да се изкупят и раздадат на социално слабите нереализираните български продукти

Борисов: Да се изкупят и раздадат на социално слабите нереализираните български продукти - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът възложи по най-бързия начин в търговските вериги да се направят щандове за български стоки

Българските продукти, които не могат да бъдат реализирани на пазара, да се изкупят и да се раздадат на социално слабите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод за производство  на защитни костюми в Твърдица.

„Ако някъде установите, че домати, краставици и нещо, което са произвели и заради борсите, които затворихме поради тяхна вина, че не спазваха дисциплината – социалният патронаж да ги изкупи и да се изконсумират. Да не остане продукт, който човек да го е пипал с ръка, да го е работил и да остане неплатен“, обърна се премиерът към министърът на земеделието Десислава Танева.

„За българската продукция, колкото и да струва – за това, което е произведено, вложен труд, си заслужава да се вложат пари”, категоричен е Борисов.

Премиерът възложи и по най-бързия начин в търговските вериги да се направят щандове за български свежи плодове и зеленчуци.

Вчера със заповед на здравният министър бяха затворени пазарите. Премиерът коментира, че това се е наложило заради масовото неспазване на мерките за безопасност.

„Излизат някакви хора и казват, че трябва да се заразим. Да, ще се заразим, сигурно ще се заразим, но болниците няма да издържат“, коментира министър-председателят. Той отново призова да сме дисциплинирани и да спазваме всички препоръки.

Премиерът посочи и че иска да влезем в чакалнята на еврозоната, за да имаме достъп до свежи пари.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети