Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Да спрем да наричаме ДБ „десни“, децата и внуците на червената номенклатура

Политика

Борисов: Да спрем да наричаме ДБ „десни“, децата и внуците на червената номенклатура

Снимка:

„Много съм огорчен от децата и внуците на червената номенклатура, трябва да спрем да ги наричаме десница“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията.

Той остро разкритикува партньорството, което беше заформено между БСП и ДБ в подкрепа на червената кандидатка Мая Манолова.

В рамките на Националната работна среща на ГЕРБ беше направен отчет на резултатите от изминалите местни избори.

ГЕРБ отново е първа политическа сила и най-голямата политическа партия в България. Спечели в 163 общини и увеличава кметовете си от 130 на миналите избори на 140 на тези.

„Нинова чула приятния пукот на пропукването на ГЕРБ? Затова сме тук, да покажем как изглежда „пропуканият ГЕРБ“. По техните критерии, ако излезем пред НДК, това ще е голям протест…“, пошегува се той.

Борисов заяви, че цяла седмица е слушал само за Благоевград и Русе, сякаш не съществуват всички големи градове. „Няма ли ги тях на картата?“, изброи десетки градове министър-председателят, в които ГЕРБ спечели кметската надпревара.

„Днес разбрах, че г-жа Нинова казва, че има репресирани хора в Благоевград и Пазарджик. Ако се окаже вярно, да ми ги прати, лично ще им се извиня. Ами ние ако решим да се оплачем за Кърджали? То е чудо там“, коментира премиерът.

Той увери СДС, че ще продължат да бъдат две партии, но ги обединява „синият цвят“. Изрази обаче недоумение какво са видели ДБ в Мая Манолова и не си ли спомнят Костинброд и Нощта на белия автобус.

„Аз ако се почувствам виновен за нещо, подавам оставка. Ако не ме избере народът, ще си стоя у нас“, каза министър-председателят.  


Коментари (6)

Оня дето помни Комично е точно тиквата, която я направи омбудсман да говори за договорки.
07.11.2019 13:19 / Отговор
dfas направи добро изяж л...о това е ситуацията
07.11.2019 16:46
Лилия ДБ не са нито десни, нито леви, а хамелеони. Сменят си цвета, според това коя партия ще им даде повече пари.
08.11.2019 16:05 / Отговор
Асен ДБ да се саморазпуска, всички знаем, че са инструмент на задкулисието на кръга Капитал.
08.11.2019 18:49 / Отговор
Валя ДБ никога не са били десни. Те са чиста проба продажници
08.11.2019 23:10 / Отговор
Станински Комунистът трето поколение Борисов ,какъв е ! ? Ляв или десен !? Мисля ,че е обикновен,пребоядисан бивш комунист , превъплътил се в бандит , който се възползва от слабоумието на промитите масово,български мозъци ! Доколкото,все пак, в кратуните може да се предполага, че е имало мозък !?
13.11.2019 11:49 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема