Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа

Политика

Борисов: Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа

Борисов: Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа - Tribune.bg
Снимка:

Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за месец ноември. За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО, съобщи премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на Министерски съвет.

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения.

„Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв., а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа!“, коментира министър-председателят.

Правителството отпуска и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

БОРИСОВ УВАЖАВА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА(И ЗАКОНА) - ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА УВАЖАВАТ БОРИСОВ(И ЗАКОНА)......... ОТРОВНИЯ РАДЕВ НЕ УВАЖАВА БЪЛГАРИТЕ(И ЗАКОНИТЕ) - БЪЛГАРИТЕ НЕ УВАЖАВАТ ОТРОВНИЯ РАДЕВ
21.10.2020 13:24 / Отговор
Мина Дължите преди всичко СПРАВЕДЛИВОСТ. Повечето от ниските пенсии са заради това, че докато са работили са били на принципа " да не съм луд да давам пари на държавата". А сега точно на тях ще вдигнете пенсиите с 25 % , а на коректните - с 5 %. Нито е справедливо, нито е логично.Защо не чувате нито бившите социални министри, нито работодатели, нито синдикати. Май че патриотите са ви стъпили на шията. И като " видим резултат" се очертава една огромна несправедливост.
21.10.2020 15:39 / Отговор
Пацо Т.е. за Април, Май и Юни няма по 50 лв (или 3 месеца без лекарства!), а от Юли 5% - средно пак около 50 лв...
Супер-умно и ултра-социално... ББ няма ли съветници, бе!
21.10.2020 16:30 / Отговор
Вероника Как изчислихте, че средната пенсия е 1000лв? 5% са 50лв, ако пенсията е 1000лв
23.10.2020 23:17
Гица Това ли е справедливо според вас г-н Борисов? Тези които се осигуряваха на минимална заплата и си получаваха заплатите на отделна ведомост, ще вземат повече от тия които са се осигурявали реално и имат голям трудов стаж.
23.10.2020 11:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети