Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Десните управления теглят държавите напред, левите изхарчват всичко

Политика

Борисов: Десните управления теглят държавите напред, левите изхарчват всичко

Борисов: Десните управления теглят държавите напред, левите изхарчват всичко - Tribune.bg
Снимка:

„Проветряване. Повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. В тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети.“ Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР. Борисов присъства на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика. На дебата присъстваха експерти, членове на института, сред които са икономисти, политолози, социолози и журналисти.

„Десните управления по света теглят държавите напред. После идват левите и изхарчват всичко. Затова е важно да влезем в Банковия съюз. Така нито ще фалира КТБ, нито цялата банкова система, както се случи при управлението на други партии. Нужна е много работа, за да се справим с последствията от коронавируса. Въпреки всичко обаче - продължаваме да строим всички важни инфраструктурни обекти и да вдигаме доходите“, посочи Борисов.

Борисов прогнозира, че бързо възстановяване на германската икономика ще е от полза и за българската. По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката: „Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически.“

Горанов защити единна ставка на ДДС. "В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода "ама някой бил беден". Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира", посочи той. 

Десните управления по света теглят държавите напред. После идват левите и изхарчват всичко. Затова е важно да влезем в...

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 7 юни 2020 г.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Главната мутра на републиката си мисли, че е десен, Боже колко е прост и тъп. Десен беше Костов, Орешарски, Софиянски, Инджова. Най-виновен за тази ситуация е Бриго Аспарухов, той го предложи за главен секретар. Партиите, през които премина Борисов са БКП, след това НДСВ- беше избран за депутат от листата им, и най- после заграби движението на Душата Здравкова.
07.06.2020 15:21 / Отговор
А стига бе! Орешарски - десен?! Моля ви, тази година 1април подранил ли е или е закъснял?!
07.06.2020 17:00
az "Десните управления теглят държавите напред, левите изхарчват всичко"

точно като вас !!!
07.06.2020 21:59 / Отговор
Чочко Добре,че е "ГЛАВНАТА МУТРА",че България тръгна по правилния път,стана пълноправен член на ЕС,а не на Евразията,ТОВА Е НАШЕТО БЪДЕЩЕ,цоциализаЪма е КАУЗА ПЕРДУТА.Никога повече соц.,който ни затри.
07.06.2020 22:07 / Отговор
Иван Костов изведе България на евроатлантическите път и неговото правителство, ГМР тогава беше бодигард на Живков и царя, както и в ъндърграунда.
08.06.2020 18:40 / Отговор
Орешарски беше зам министър на финансите в Костовото правителство, период 1997-2001,а при тройната коалиция- министър на финансите. Никога не е бил комунист. Примерно Данчо Ментата сега е в ДПС, но и той си е седесар., т.е.десен.А левият Станишев въведе плоския данък, дясно решение за фискална политика, но той си е от БСП.
08.06.2020 18:56 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп