Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Див популизъм е да се иска всичко да е безплатно

Политика

Борисов: Див популизъм е да се иска всичко да е безплатно

Борисов: Див популизъм е да се иска всичко да е безплатно - Tribune.bg
Снимка:

За комунистите няма по-добро от чуждите пари

Див популизъм е да се иска всичко да е безплатно. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на годишния бал на КРИБ и припомни, че няма нищо безплатно в света.

„Безплатното за едни означава по-високи данъци за други“, посочи той и категорично заяви, че ниските данъци са най-важното. Той прогнозира, че този популизъм ще донесе катаклизми в следващите години.

„За комунистите няма по-добро от чуждите пари. Ние останахме единствените, които се съпротивляваме срещу думата безплатно. В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато. Но инвестициите, стабилността  са важни. Ние държим на тези прогнозируеми ниски данъци и ще ги държим до края.  Комунистите най-обичат чуждите пари и да ги вземат. За една нощ са зели всичко на хората“, заяви той.

„Данъците няма да ги пипаме, това е най-добрата среда, която България може да си позволи“, посочи той по повод на чутите от опозицията искания за намаляване на ДДС-то на хляба.

„Защо БСП и ДПС когато управлявах не направиха тези реформи, а бюджетите ни бяха на дефицит“, попита премиерът. Той даде пример и с Гърция, където бе намалено ДДС-то, но това не се отрази на крайната цена.

В момента приходните агенции работят максимално, припомни Борисов, което се отразява положително и на целия бюджет.

Премиерът гарантира, че ще продължи подкрепата за малкия, средния и едрия бизнес и посочи, че е необходимо повишаване на заплатите.

„Под 5 % е безработицата, но няма достатъчно работна ръка. Затова е необходимо вдигане на заплатите“, каза той.

Отбеляза, че сме пред влизане в чакалнята на еврозоната, което ще гарантира още по-голяма стабилност и сигурност за инвестициите.

„Световните кредитни агенции дават добри оценки, вие от бизнеса може да го оцените. Много съм впечатлен и от обиколките по заводите. България отново се завърна както е била преди 44 години - една индустриална държава. Завод до завод и всичко се изнася. Това държи БВП висок“, каза той.

По повод на това, че президентът сезира КС за разпоредби в промените на Закона за държавната собственост, премиерът попита дали хората в Северна България искат „Хемус“ и дали софиянци искат Южна дъга на околовръстното. И им пожела да са активни и да изказват мнението си.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ДРУГАРЮ ПОЖАРНИКАР "БУДА", ЩОМ ЗА ТВОЯТА ШАЙКА МОЖЕ всичко да е безплатно, ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ И ЗА НАС НОРМАЛНИТЕ....
05.06.2019 08:09 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ ДЕБИЛ СИ ДРУГАРЮ ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ..... България отново се завърна както е била преди 44 години - една индустриална държава. Завод до завод
05.06.2019 08:11 / Отговор
иванов Е ..г-н премиер ...прав си за това но отговори на въпросите
1. Ти ли определяш партийните субсидии в най-бедната държава на ЕС с най-високи данъци спрямо ДОХОДИТЕ
2. Какво е направено спрямо монополите - защо не са предприети мерки за тяхното РАЗТУРВАНЕ. Това инвеститори ли са - НЕ НЕ СА.
То какво още е в ред
05.06.2019 14:07 / Отговор
иванов Сигурно и партийните субсидии се плащат ...нали г-н премиер . Не са безплатни.... По-важното е да са най-високи и най-големи в ЕС....
Хората правилно те оцениха не НИКОЙ ОСВЕН ТЕБ НЕ МОЖЕ ДА ГИ КОРЕГИРА
05.06.2019 14:21 / Отговор
петров Преди да се впуснеш да коментираш, редно е да знаеш какво точно коментираш, другарю Иванов. Законът за политическите партии възлага на министъра на финансите да определи "начина за предоставянето на средствата за субсидиране на партиите и коалициите". Според неговите текстове общата сума на партийните субсидии зависи от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори за всички партии, дори и тези, отбелязали "не подкрепям никого". Общата сума и субсидията за един глас се определят в закона за бюджета за съответната година. Именно там е записана сумата от 11 лв. на глас за тази година. Увеличеният размер идва от това, че не всички участвали в изборите получават субсидия, а само тези, събрали над 1% подкрепа. Така партиите с по-малко гласове и гласовете, неподкрепящи никого "освобождават" финансов ресурс, разпределян между останалите.
05.06.2019 15:35

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати