Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: До май ще бъдат ваксинирани над 3 милиона души и ще имаме колективен имунитет

Политика

Борисов: До май ще бъдат ваксинирани над 3 милиона души и ще имаме колективен имунитет

Снимка:

Омразата към нас е, че ги побеждаваме, каза премиерът

„До средата на юни ще получим 2, 7 милиона ваксини от Пфайзер, благодарение на ЕС и на това, че реагирахме навреме и твърдо. До май ваксинираните в нашата страна ще станат над 3 млн. души и ще имаме колективен имунитет“. Това каза по време на посещението си в асеновградското село Тополово премиерът Бойко Борисов.  Заедно с него са спортният министър Красен Кралев, здравният проф. Костадин Ангелов и кметът на Асеновград Христо Грудев. 

„Важно е да се знае какво сме договорили, за да не си приписват други нашите заслуги“, допълни Борисов.

„От Джонсън и Джонсън имаме договорка за 2 милиона дози, които ще дойдат другата седмица. Още не са на пазара, но и за тях се говорят неприятни неща вече. Търговската война тече с пълна сила. Цените на ваксините също се вдигат“, подчерта Борисов. 

Отсега в ЕС се правят договори за ваксини за 2022-23 г. за 900 млн. ваксини, коментира министър-председателят. По тази причина според него в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

Премиерът провери и строителството на многофункционална спортна зала, която се изгражда. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, изтъкна, че това е едно от съоръженията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лв. от правителството за изграждане на физкултурни салони. „Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред.

Премиерът пое ангажимент обектът да бъде изграден по молба на волейболния клуб на Тополово, с чиито представители Борисов се срещна по време на посещението му в Асеновград през февруари миналата година. Строително-монтажните работи по спортното съоръжение напредват с бързи темпове и се очаква да бъдат завършени до два месеца.

Изграждането на залата значително ще допринесе за развитието на спорта в най-голямото след Асеновград населено място на територията на общината, тъй като до момента в с. Тополово и в околните населени места няма изградена спортна база, която да отговаря на съвременните изисквания за упражняване на спорт.„ Толкова ги е яд, че правим сякаш това не е за децата и хората“, подчерта Борисов.

„ГЕРБ  е отличник на изборите. Няма досега друга партия, която да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила. Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са да не се явим на избори”, подчерта лидерът на партията.

По-рано той подчерта, че „хората са доволни от тези мащабни ремонти и всичко останало, което се прави в като инфраструктура в регионите“. Министър-председателят съобщи, че днес следобед ще е готово и пуснато в движение едното платно на АМ „Тракия“ в района на тежката катастрофа с цистерна преди дни. Другото платно се очаква да е ремонтирано утре, съобщи Борисов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още