Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност

Политика

Борисов: Днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност

Борисов: Днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът в оставка написа, че ЕС е най-доброто място за живеене в света и поздрави за Деня на Европа

„Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши приятели от Европейския съюз, заедно с които продължаваме да развиваме и надграждаме идеята за европейско обединение, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-доброто място за живеене в света и съм горд, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения. В последните години положихме много усилия, за да бъде страната ни достоен и активен член на ЕС. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната сила, основана на мир, свобода и солидарност“. Това написа във Фейсбук министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Той подчерта, че благодарение на своята солидарност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията.

„Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на миналата година България успя бързо да реорганизира производството си, така че да започне да произвежда защитни средства, обезпечавайки своите нужди и предлагайки подкрепа на други държави. Тази година очакваме общо 14 милиона дози ваксини срещу COVID-19 – достатъчни, за да бъдат имунизирани всички български граждани. България ще получи милиарди левове по Плана за възстановяване и устойчивост, които ще бъдат от голяма полза за премахването на щетите от глобалната криза и развитието на страната ни“, пише Борисов.

Той отбеляза, че днес е и 76-ата годишнина от победата над нацизма.

„Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност -  за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети