Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: До 7-8 седмици у нас ще произвеждаме респиратори

Политика

Борисов: До 7-8 седмици у нас ще произвеждаме респиратори

Борисов: До 7-8 седмици у нас ще произвеждаме респиратори - Tribune.bg
Снимка:

Всички в ЕС ще използваме едни и същи тестове за COVID-19

До 7-8 седмици у нас ще произвеждаме респиратори. Това заяви премиерът Бойко Борисов, като посочи, че в България мерките са взети много рано и затова всички ни дават за пример.

Преди две-три седмици в България започна производството на маски и костюми, а други европейски държави чак сега започват. ЕС ще използва едни и същи тестове за диагностика на COVID-19.  Министър-председателят посочи, че в момента няма сигурен бърз тест и създаването на такъв ще отнеме време.

„Вчера ЕК направи обща поръчка за бързи тестове. 1 млн. сме заявили. Искрено вярвам, че експертите, които работят в ЕС, ще купят и предоставят най-доброто, което има, за да спрем да се изпитваме кой тест, на коя фирма е по-качествен“, заяви Борисов.

„За тези, които считат, че сме закъснели – да кажа, че най-бързите, ефикасни и доказани мерки бяха направени в България, и всички ни хвалят за това. Много по-развити държави се лутаха, като загубиха седмици наред да обясняват как няма страшно. А в рамките на ден или два смениха изцяло концепцията си. Държавите, които не се справиха с мигрантската вълна, са изправени пред трудности, да не кажа катастрофа. Трябва да се разселват мигрантите по тези страни, а България има нула миграция. Услужливо го пропускат моите опоненти, но след време това ще бъде отчетено като добре свършена работа“, припомни премиерът.

Той припомни и че никои в момента не можа да направи прогнози за пандемията в световен план.

„Да спасим живота на възрастните, и да осигурим работата на младите“ – от това се ръководим като правителство, подчерта Борисов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гергана Гацева Велик си , Борисов! Дано има повече съвестни хора в държавата, да го съзнават и да се наредят пред урните, като му дойде времето и да гласуват отново за теб!
24.03.2020 20:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати