Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Добрите отношения между България и Азербайджан са основа за успешно военно партньорство

Политика

Борисов: Добрите отношения между България и Азербайджан са основа за успешно военно партньорство

Снимка:

Премиерът се срещна се с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на страната

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан.

По време на разговора бяха обсъдени перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера. Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за възможността да обменят мнение и опит в областта на взаимодействието по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българският премиер Бойко Борисов информира генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България полага сериозни усилия за развитието на отбранителната способност на българските въоръжени сили и работи активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет присъстваха и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.  

 

 


Коментари (1)

К.Анкова Браво Бойко, много са важни отношенията с тази държава
12.03.2019 11:32 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема