Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов другата седмица свиква национално съвещание на ГЕРБ дали напускат сглобката

Политика

Борисов другата седмица свиква национално съвещание на ГЕРБ дали напускат сглобката

„Като ги слушам какви глупости говорят, дори не знам следващата седмица дали ще започне парламентът“. Това заяви в Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че за него „сглобката вече не съществува“, а следващата седмица вероятно ще се проведе Национално събрание на партията, което ще решава дали ГЕРБ остава в т.нар. НЕкоалиция.

„Ще гледам кой какво прави в неделя. Това ще определи политиката на нашата партия. Навсякъде хората от ГЕРБ бушуват срещу безобразията и това, което правят“, каза Борисов.

Той напомни, че партията е поела ангажименти към конкретни инфраструктурни проекти, които „промяната е зачеркнала“, както и че в страната общинските им съветници са три пъти повече от тези на ПП/ДБ.

„Ще гледаме сеира тепърва, аз не виждам причина да се събираме повече с тях. Призоваха всички да са срещу ГЕРБ. Предупредих Кирил Петков – с вашата атака към ГЕРБ в София ще накарате хората да гласуват за Ваня Григорова и се хващам на бас, че ще загубите София. Ще свикаме едно национално съвещание да партията да каже дали да споделяме отговорност с партия, която заплашва собствения си министър!“, коментира Борисов.

„В сряда ще искат да им подкрепя бюджета, няма да стане! В цялата страна хората псуват срещу безобразията им!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов заподозря коалиционните си партньори, че сами бламират техния вътрешен министър, а този на електронното управление ходи с охрана, защото е притискан от депутати. „Представете си да беше от нас…“, каза Борисов.

„Ние повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние след това да си затрайваме“, категоричен е бившият премиер, според когото всичко евроатлантическо като парламентарни решения през последните години – като Северна Македония и Украйна, е дело на неговата партия. Той напомни, че ГЕРБ е дала „парите за една АМ „Хемус“ за Ф-16“, а сега Денков е приел в МС решение за закупуване на „Страйкъри“ без одобрение от парламента, което впоследствие носи юридически рискове.

„Това е само да се покажат на някого, не знам на кого. А другата седмица може да няма парламент, защото те навсякъде „мърсуват“ с всякакви партии, само да е срещу нас. За да спрат спекулациите, истината е, че много преди изборите за София, ние поискахме от колегите от ПП/ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност и ГЕРБ да не издига кандидат. На Кирил Петков му казах – кандидатирай се ти, ГЕРБ няма да издига кандидат. Как сега се обяснява, че ГЕРБ подкрепят човек на Путин, при положение, че трябва да избираме между родата на ДС и социалистите“, каза Бойко Борисов.

Той се позова на стар цитат на Иван Костов: „Ще гласувам, но с отвращение“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети