Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Другите партии, когато ги плюят, мислят, че вали дъжд (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Другите партии, когато ги плюят, мислят, че вали дъжд (ВИДЕО)

Борисов: Другите партии, когато ги плюят, мислят, че вали дъжд (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

За същите казуси в ГЕРБ се подават оставки, категоричен беше премиерът

„Другите партии виждате, те ги плюват, а те мислят, че дъжд вали. Въобще не ги интересува. Застават зад всеки, а казусът е същият като при ГЕРБ. В ГЕРБ се подават оставки“, това посочи премиерът Бойко Борисов по повод на оставките и скандалите с апартаменти.  Той заяви, че има проверки, но такива трябва да има и за останалите.

„Мога да говоря и да искам само от ГЕРБ, защото имаме коалиционно споразумение, тези които са предложени от Обединени патриоти, не мога да се намесвам, мога да препоръчам, мога да си кажа мнението“, каза още Борисов.

„За много институции трябва да се зададе въпросът за доверието. Ние сме правова държава и оставяме проверките да дадат отговори на въпросите“, допълни премиерът на въпрос за доверие в Антикорупционната комисия.

„Чух идеята – президентът да назначава, а не парламентът председателя на КПКОНПИ. Направете един експеримент, направете така и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на проверката, съм готов на разговор, който и да е. Нека дадат предложения", каза Борисов.

„На тези постове се избират от партиите хора, но когато заемат определения пост те стават напълно независими. Не е редно, аз никога не съм се месил“, посочи Борисов.

„Сега щом проверяват на всички апартаменти, къщи, тераси, виждате, че навсякъде, зависимо от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякакво основание“, каза още той.

Борисов посочи, че е възложил на министъра на финансите да проучи различни модели. „Ако имахме ясен отговор за т.нар. данъчни оценки, нямаше да ги има тези въпроси. Затова трябва да има дебат нужна ли е данъчна оценка и ако се продава на пазарна цена как се определя“, смята Борисов.

Премиерът бе попитан и за това дали Цветан Цветанов е станал щатен съветник в Парламента и заяви, че Цветанов може да бъде съветник без да е на договор.

Борисов коментира и ситуацията в Габрово.  „Тези виновни лица, независимо от какъв произхода са, трябва да си понесат наказанието“, заяви премиерът.

„Хората там имат чувство за справедливост. Габрово е хубав град, завод след завод се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание“, каза още той.

По думите му има ли избори етническото напрежение се вдига.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп