Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов е бил инициатор на възстановяването на мира между институциите

Политика

Борисов е бил инициатор на възстановяването на мира между институциите

Борисов е бил инициатор на възстановяването на мира между институциите - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ е против празното политическо говорене, предложихме мир в интерес на българските граждани, посочи д-р Даниела Дариткова

Провокацията беше от страна на президента. Решихме, че гарантираме уважение между институциите от наша страна, защото така реализираме даденото ни доверие от гражданите – разумният диалог е в интерес на България. Това заяви пред БНР д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя коментира изказването на президента Румен Радев, че сваля доверието си от правителството. ГЕРБ съобщи, че няма да инициират и подкрепят процедура по импийчмънт на президента. От партията посочиха, че не желаят да има война между институциите и че страната се нуждае от нормално работещи институции.

„ГЕРБ е против празното политическо говорене, предложихме мир в интерес на българските граждани“, посочи Дариткова.

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов е подсказал стратегическия ход, Дариткова отговори:

„Премиерът е част от Изпълнителната комисия, предложението дойде от него, обсъдихме го и го приехме. Имаше и други гласове в тази посока“.

„Всеки протест, който не е просто срещу ГЕРБ с цел предизвикване на политическа криза, се приема като коректив на управлението  - пример е прословутата Наредба 18“, посочи още председателят на ПГ на ГЕРБ. Тя призовава политиците да не спекулират със страховете на хората.

„Добрите икономически показатели ни показват, че вървим в правилната посока. Ще се случат и останалите заявени промени в редица сектори, които ще можем да отчетем в края на мандата“, категорична е Дариткова.

„Ще се справим с корупцията в размерите, в които се очаква от партньорите ни и от българските граждани“, заяви още тя.

Тя коментира и наложената забрана от САЩ на съдия Андон Миталов да влиза в страната заради корупция. „България винаги е водила разумна външна политика, но категорично е ориентирана в евроатлантическа посока“, каза Дариткова.

„Наложените промени са след установени нарушения и са в интерес на гражданите“, заяви тя за приетите промени в Закона за хазарта, като подчерта, че той е приет по всички правила.

„В петък нямаше възражения или изказвания от никоя парламентарна група. Валери Симеонов беше последователен. Кога законът ще бъде публикуван в Държавен вестник зависи от утвърждаването му от президента“, посочи тя и заяви, че не може да коментира дали той ще наложи вето.

Добрата новина за нея като доктор е, че грипът отстъпва от България, засега не сме засегнати и от коронавируса.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати