Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов е категоричен: Заведенията отварят от 15-ти юни, не на 30-ти!

Политика

Борисов е категоричен: Заведенията отварят от 15-ти юни, не на 30-ти!

Снимка:

След разговор с Ричард Алибегов, председател на УС на Българската асоциация на заведенията, премиерът е наредил да се спази ангажиментът му към собствениците на заведения и секторът да бъде изцяло освободен от противоепидемичните ограничения на 15-ти юни.

Борисов е бил категоричен, че секторът е понесъл голям удар от затварянето си и щетата трябва да бъде олекотена чрез отпускането на мерките. Това научи Tribune.bg от източници от сектора.

Малко по-късно заповедта на здравния министър да бъде променена.

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, министърът на здравеопазването, днес, 13 юни, издаде нова заповед, на основание на която от 15 юни, понеделник, дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си. Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки, съобщиха от ведомството.

Българската асоциация на заведенията призова всички колеги да спазват стриктно предпазните мерки, за да приключи кризата с Covid-19 възможно най-скоро. "Изразяваме своята благодарност към премиера Бойко Борисов за бързата реакция и поредната подкрепа, която оказа на най-засегнатия бранш", написаха в своя позиция от бранша.  Коментари (3)

Ама разбира се! Добре, че пуснаха мачовете, кафенетата и моловете, че без тях сме загубени!
13.06.2020 17:43 / Отговор
Щастие не земно За какво сме живяли без мачове и молове.... :)
14.06.2020 12:11
Веселин Игнатиев Ценко Чоков ряпа да яде. НРБ
14.06.2020 03:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още