Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Полицаи в дома на Борисов, Петков се похвали, че никой не е над закона (ОБНОВЕНА)

Политика

Полицаи в дома на Борисов, Петков се похвали, че никой не е над закона (ОБНОВЕНА)

Полицаи в дома на Борисов, Петков се похвали, че никой не е над закона (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Прокуратурата не е уведомена

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, медийният му съветник Севдалина Арнаудова, бившият депутат Менда Стоянова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов са задържани, съобщиха МВР късно в четвъртък. Според Нова ТВ акцията на Бойко Рашков е по разследване на Европейската прокуратура.

10 полицаи и цивилни без автомобили са влезли в дома на Борисов около 20 часа, съобщи БТВ. Според партията Борисов не е задържан, а според МВР е арестуван. 

„Това, което знаем е, че се извършва обиск. Няколко дни каним министър-председателя, но той не идва в парламента. В една демократична държава голям скандал е да се задържи премиерът, а още по-голям скандал е да се задържи лидерът на опозицията“, заяви Томислав Дончев.

„Това има характер на политическа репресия“, категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.

Даниел Митов беше категоричен, че акцията не е свързана нито с прокуратурата, нито с Европейската прокуратура. Той заподозря, че посещението на Лаура Кьовеши се ползва за параван за Гестаповски акции.

Адвокатът на Борисов Менков Менков не се допуска при него, съобщи пиарът на ГЕРБ Никола Николов.

Пред Нова ТВ той допълни още, че в момента в дома на Борисов са и внуците му, които стават свидетели на всичко това. То,аБиков допълни, че оттук-нататък може да се очаква всичко от комунистическия режим на Рашков. Биков заяви, че още утре ще се организира мощен протест.
 
Сачева заяви, че тя за себе си притеснения няма, но това което е притеснително е, че имаме премиер нарушил конституцията и вътрешен министър, който нарушава закона.

Полиция е влязла и в домовете на още доста от висшите кадри на бившите управляващи. Обяснението, което са дали полицаите е "проверка по неотложност". Същите проверки се провеждат и в домове на представители на едрия бизнес, съобщава 24 часа.

"Няма никой над закона!", написа премиерът Кирил Петков в профила си във Facebook.

Сийка Милева заяви, че информацията на прокуратурата е от медиите, като те не са уведомени. Ако има разследвания по неотложност до 24 часа би следвало да бъдат уведомени, но към настоящия момент всичко, което научават, е от медиите.
 
Новината за ареста идва в деня, в който заседание на Министерски съвет не се проведе заради посещение на висши американски военни.

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети