Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов е запознал Меркел с позицията на България за Северна Македония

Политика

Борисов е запознал Меркел с позицията на България за Северна Македония

Борисов е запознал Меркел с позицията на България за Северна Македония - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът благодари на Меркел за ангажираността на Германия за бъдещото еврочленство на РС Македония

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел.

„Аз и България сме благодарни за ангажимента на Германското председателство и лично на Вас за търсенето на формули, които да позволят началото на преговорите на Република Северна Македония за членството в Европейския съюз“, отбеляза премиерът Борисов пред Меркел.

Пред германския канцлер премиерът Борисов изрази позицията на България, която външният министър Екатерина Захариева представи вчера в Берлин.

По време на 40-минутния разговор министър-председателят Бойко Борисов изрази увереност, че с помощта на Германия, особено по време на нейното председателство на Съвета на ЕС, ще бъдат постигнати верни и правилни решения по темата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Дали е бил в уродливия вид, в който се представя пред нас българите?
03.11.2020 17:42 / Отговор
Анастас #

- Уважаема госпожо Меркел,


Мачкаме:
Югославските Говеда
Югославските Манипулации
Югославските Порусначени Тъпунгери
Югославските Сръбски Коминтерновски Мутри

(заключително)
03.11.2020 20:37 / Отговор
Майтап Меркел нищо не може да допринесе.Защото нито на нея нито на който и да е друг немец му е ясно за какво въобще иде реч. От нас се иска да пуснем за преговори за членство в ЕС .Страна в която официално България е изучавана в училищата като враг Издигнати са паметни плочи в които пише че сме агресори и убийци. Краде се най нагло историята ни а политиците до един са българофоби.Едните явни другите прикрити. Никоя страна в Европа няма да допусне подобен съсед в ЕС .Тези въшкари нямат место в Европейския съюз . Французите ги спряха Така трябваше и да си остане. Каква полза има за ЕС от подобни нещастници?
03.11.2020 23:12 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети