Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Един от приоритетите в дейността на правителството е борбата с контрабандата

Политика

Борисов: Един от приоритетите в дейността на правителството е борбата с контрабандата

Снимка:

Премиерът и ген. Уесли Кларк обсъдиха сътрудничество за още по-добри резултати

„Един от приоритетите в дейността на правителството е борбата с контрабандата. Резултатите към момента доведоха до увеличаване на приходите в държавния бюджет и до прекъсването на нелегални търговски практики, които ощетяват хазната и гражданите“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който се срещна днес с ген. Уесли Кларк, бивш върховен главнокомандващ на въоръжените сили на НАТО в Европа.

Българският министър-председател подчерта, че властите ни ще продължат да надграждат постигнатото и да подобряват сътрудничеството си на глобално ниво.

В момента Уесли Кларк е съветник на швейцарска компания от областта на противодействието на нерегламентираната търговия и контрабандата.

„Запознах се с отличните резултати на България в борбата с контрабандата и успешната дейност на вашия координационен център, затова инициирахме това посещение. Предлагаме своята подкрепа за постигането на още по-големи успехи“, посочи по време на разговорите ген. Кларк. Той заяви, че отдавна не е бил в България, но следи развитието ѝ и винаги търси начин да помогне на страната ни.

„Срещнахме се с министър-председателя на България, както и с някои от неговите министри и представители на други организации, и ще продължим срещите си на техническо ниво с ваши експерти, за да обменим идеи и да видим как още можем да помогнем“, коментира той след срещата с премиера.

По време на посещението си ген. Уесли Кларк се запозна по-подробно с дейността на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. Екипът на центъра му представи как се проследява процесът по вноса и производството на акцизни и други рискови стоки чрез 24-часово видеонаблюдение, използване на термокамери, УКВ радио системи, радари, автоматична идентификационна система AIS.

Ген. Кларк заяви от името на швейцарската организация желание и готовност да си партнира с българското правителство за увеличаване на капацитета на координационния център чрез технологични и дигитални платформи, което да подобри още повече работата му.

По време на визитата си у нас ген. Кларк ще се срещне още с представители на НАП и агенция „Митници“.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още