Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”

Политика

Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”

Борисов: ЕК възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд Земеделие - Tribune.bg
Снимка:

„Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към Държавен фонд „Земеделие”. Средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100% от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им. 769 963 833 евро са върнати към ДФЗ по линия на директните плащания и селскостопанските пазарни механизми.“ Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Общият размер на възстановените субсидии по ПРСР е 227 971 534 евро.

От 16 октомври започват плащанията за 2020 г. към земеделските стопани, като необходимите средства са осигурени, допълни Борисов.

„Обичам да опровергавам лъжите с факти. Освен, че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства - сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България. Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри“, заявява премиерът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ИНФОРМАЦИЯ НА УХО: ЕВРОКОМИСИЯТА ПОДГОТВЯ СПИРАНЕ НА ЕВРО ФОНДОВЕТЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ, АКО НА ВЛАСТ ДОЙДЕ РУСОФИЛСКА КОАЛИЦИЯ НА БСП+ДБ+ДПС+СЛАВИ ТРИФОНОВ!
КАТО ПРИ ОРЕШАРСКИ-ТАКА ЧЕ БЪЛГАРИНО МИСЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО СИ!
21.09.2020 19:16 / Отговор
Калина Малина Държавата ни има ОПАСНОСТ да изпадне отново в дълбока криза , в ИЗОЛАЦИЯ И МАРГИНАЛИЗАЦИЯ, ако българина НЕ СИ ДАДЕ СМЕТКА , ЗА КОГО ГЛАСУВА и в КАКВА Б-Я иска ДА ЖИВЕЯТ и децата му ??? ДА, и не на последно място и въпросът с МИГРАНТИТЕ, които Турция задържа само и единствено на дипломатичните и добрите отношения на Борисов и Ердоган !!! Така, че само и единствено от нас зависи, ДА НЕ ДОПУСНЕМ ФАШИЗИРАНИТЕ, ОТРОВНИТЕ РАЗРУШИТЕЛИ , да се докопат до управлението , които ТОЧАТ ОТРОВНИ ЛИГИ за власт, защото тогава И ЕС ЩЕ ОБЪРНЕ гръб на Б-я !!! НИКОГА повече НЯМА ДА ЖИВЕЕМ в спокойната и ГРАДИВНА АТМОСФЕРА, с МЕЖДУНАРОДНОТО признание, което спечели ГЕРБ и БОРИСОВ !!! ДАЙТЕ СИ МЪДРА СМЕТКА народеее....
А ПУТКИН само това чака, да превърне държавата ни в парче АНЕКСИРАНА ОТ ИДИОТИТЕ МУ ЗЕМЯ , ОПАЗИЛ НИ БОГ... , НО преди Бог да помогне, ТРЯБВА българина ДА МИСЛИ В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА!
21.09.2020 22:02 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати