Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Генералът си е жив и здрав! Щабът никога не е разформирован!

Политика

Борисов: Генералът си е жив и здрав! Щабът никога не е разформирован!

Борисов: Генералът си е жив и здрав! Щабът никога не е разформирован! - Tribune.bg
Снимка:

Всяка сутрин щабът ме умолява да спрете да се гаврите с тях, каза премиерът на журналистите

„Както виждате генералът си е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован, работи! Всяка сутрин щабът ме умолява да спрете да се гаврите с тях. Една част идват буквално да се заяждат с тях. Хората се умориха, имат операции, имат и друга работа. Опозицията обясняваше колко е лош щабът и брифингите“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.

Министър-председателят и ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски слязоха заедно на брифинга тази сутрин. Борисов подчерта, че не са спирали да работят.

„Без почивен ден, без заплата. Някои тулупи спят до 5 и после пишат постове. Мили медии, някой на сила кара ли ви да има включения? Това си е ваше решение, като няма зрители, не го пускайте. Явно няма угодия. Каква радост беше вчера като им казахме: хайде няма да слизате за брифинг“, каза премиерът.

„Има единни безделници, които нямат какво да правят и пишат глупости. И аз им се връзвам. Сега защо бил без униформа питайте“, призова Борисов.

„Всяка сутрин щабът е при мен горе в 7 ч. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти и едва тогава слизат тук да говоря. Ние планирахме всеки ден как да пуснем парковете и планината. Горанов натиска всеки ден да отпускаме определени мерки – фитнеси, ресторанти. Ето днес работят планините, нека да се пазим сами, да се спазва дисциплината и реда. Нека продължим да се пазим, за да можем да отпуснем и все по-нормален да става животът. Няма нито една индикация, че всичко това ще свърши скоро. Умуваме как свиквайки, да живеем с този вирус, с нашите мерки плюс самите хора да се пазят, да се отварят все повече сектори, за да имаме нормален живот в условията на пандемия“, добави Борисов.

„Молбата за промяна в оповестяването на информацията беше лично наша. Искахме и само с прессъобщение да става. В 10 ч. ще уточняваме предполагаемия график. В щаба има широко представяне на държавните институции“, добави Мутафчийски.

От думите им стана ясно, че вероятно се върви към правенето на един по-голям брифинг седмично и ежедневно обявяване на данни от секретаря доц. Димо Димов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Тулуп е Борисов, а се видя че друг като съобщава данните са ясниточни, и всеки ги разбира. И не всяват страх, да се закрива щаба и националният здравен инспектор да си влезе във функциите.
03.05.2020 09:14 / Отговор
Аут! Трол задръстен.
03.05.2020 10:36
Бай Гроздан Леле, колко кофти за стрина Курна, крушовишката биволица, че пак я опровергаха и всички я видяха как лъже! Я ма, стрино, я си хващай пътя за Крушовица, че там кочът няма кой да го дои, мъчно му е за теб и по цял ден блее „Бе-е-е-е-е-Се-е-е-Пе-е-е-е-е“! Така че тичай да обслужиш горкото животно. Ти си селско чедо, я как целуваше козичките на баба Дора, и коча можеш да обслужиш!
03.05.2020 13:06 / Отговор
BOB Има държава ! Всичко което прави " диванната армия" е защита на корпоративни интереси !
03.05.2020 13:24 / Отговор
Бисер Поне като го цитирате, цитирайте го правилно. Или за вас няма разлика между "мили медий" и "мили МОИ медии" . Затова сме на 111 място по свобода на словото. Мисирките станахте прекалено много!
03.05.2020 19:51 / Отговор
Иво Супер неадекватно обяснение за 111-то място. То е внушено от групата "красиви" медии начело с Биволъ.
03.05.2020 23:12
Лотос Има държава ! Всички от "диванната армия " защитават корпоративни интереси срещу заплащане !
04.05.2020 08:04 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети