Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи

Политика

Борисов: ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи

Снимка:

Премиерът поднесе съболезнования на лидерката на опозицията

„ГЕРБ и СДС действаме заедно, защото децата на баш комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното, в неделя, както Радев каза, като теглим чертата, ще видим кой има право да говори от името на народа. Кой ще е първи и как ще ни подредят хората“. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколка в Белово. Повод за думите му стана среща с възрастен гражданин, който се спря при премиера и обясни, че е учител, създал местното СДС и демократ по убеждения.

Повод за посещението в Белово беше ремонти на инфраструктура, канализация и водопроводи в района. С Борисов бяха министърът на външните работи Екатерина Захариева, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Ненков.

„Преди вие да дойдете на власт в Белово нямаше нито една спортна площадка, сега има 11. Ремонтирано е училището, върви саниране на сгради“. Това заяви инж. Костадин Варев, кмет на общината.

В рамките на мандата правителството е отпуснало за развитието на общината над 5,5 милиона лева. „Изграждат се пътища, водопроводи, реновира се училището, укрепва се реката, защото в малките населени места живеят толкова важни хора за България, колкото и в големите градове“, подчерта председателят на ГЕРБ. Борисов припомни, че за укрепването на река Яденица в Белово правителството отпусна 1,2 милиона лева, с които е приключен първият етап от проекта. С осигурените средства ще се реализира също основен ремонт и обновяване на централната градска част.

От огромно значение за Белово са и започналите преди дни ремонти на републиканските пътища Пазарджик-Батак с прогнозна стойност на проекта от близо 53 милиона лв. с ДДС и Пазарджик-Белово на стойност 43 милиона лв. с ДДС.

Борисов напомни, че всеки ден се купува „Ремдисивир“ и ваксини. Отново благодари на евролидерите за солидарността като поръча на Екатерина Захариева да се обади на колегите си от 19 държави, които са помогнали на България да получи над 1, 2 милиона ваксини.

„Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласовите“, каза Борисов. Поясни, че в понеделник – вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота.

Премиерът поднесе съболезнования към лидера на опозицията Корнелия Нинова, чиито съветник на кабинета почина днес.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още