Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи

Политика

Борисов: ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи

Борисов: ГЕРБ и СДС са заедно срещу децата на комунистите, които станаха демократи - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът поднесе съболезнования на лидерката на опозицията

„ГЕРБ и СДС действаме заедно, защото децата на баш комунистите станаха сега демократи и искат да говорят от името на дясното, в неделя, както Радев каза, като теглим чертата, ще видим кой има право да говори от името на народа. Кой ще е първи и как ще ни подредят хората“. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколка в Белово. Повод за думите му стана среща с възрастен гражданин, който се спря при премиера и обясни, че е учител, създал местното СДС и демократ по убеждения.

Повод за посещението в Белово беше ремонти на инфраструктура, канализация и водопроводи в района. С Борисов бяха министърът на външните работи Екатерина Захариева, министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Ненков.

„Преди вие да дойдете на власт в Белово нямаше нито една спортна площадка, сега има 11. Ремонтирано е училището, върви саниране на сгради“. Това заяви инж. Костадин Варев, кмет на общината.

В рамките на мандата правителството е отпуснало за развитието на общината над 5,5 милиона лева. „Изграждат се пътища, водопроводи, реновира се училището, укрепва се реката, защото в малките населени места живеят толкова важни хора за България, колкото и в големите градове“, подчерта председателят на ГЕРБ. Борисов припомни, че за укрепването на река Яденица в Белово правителството отпусна 1,2 милиона лева, с които е приключен първият етап от проекта. С осигурените средства ще се реализира също основен ремонт и обновяване на централната градска част.

От огромно значение за Белово са и започналите преди дни ремонти на републиканските пътища Пазарджик-Батак с прогнозна стойност на проекта от близо 53 милиона лв. с ДДС и Пазарджик-Белово на стойност 43 милиона лв. с ДДС.

Борисов напомни, че всеки ден се купува „Ремдисивир“ и ваксини. Отново благодари на евролидерите за солидарността като поръча на Екатерина Захариева да се обади на колегите си от 19 държави, които са помогнали на България да получи над 1, 2 милиона ваксини.

„Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме 3 пъти по-гласовите“, каза Борисов. Поясни, че в понеделник – вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота.

Премиерът поднесе съболезнования към лидера на опозицията Корнелия Нинова, чиито съветник на кабинета почина днес.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати