Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ не може да прави повече компромиси. Смяната на Габриел като външен министър може да провали ротацията

Политика

Борисов: ГЕРБ не може да прави повече компромиси. Смяната на Габриел като външен министър може да провали ротацията

Борисов: ГЕРБ не може да прави повече компромиси. Смяната на Габриел като външен министър може да провали ротацията - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ се обяви за нови избори в София

„Изходът е Мария Габриел да е премиер и външен министър, а Николай Денков специален вицепремиер и министър на образованието“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че партията му няма да прави повече компромиси.

„До момента сме направили огромен компромис, бяхме първа политическа сила“, заяви той. „След пет избора решихме, че трябва да направим правителство. За разлика от колегите аз си меря думите. Всички скандали са свързани с непремерени думи“, добави той. 

„Ротацията не е на всяка цена. Не можем да чуем от медиите говорене и червени линии. Петков каза, че решението на тяхната група партии е, ако Денков не е външен министър, да няма ротация“.

„Как си представяте при това положение всички министри и зам.-министри на ПП-ДБ, а Мария като кукувица да седи в МС? И Асен Василев, който сега си командва в Щатите всички министри, тя трябва да му се моли всеки ден! Успехите на България във въшнополитически план се дължат не на Външно министерство, а на контактите на Мария Габриел. И контактите на много от опитите на правителството да действа по други канали, се провалят“, поясни лидерът на ГЕРБ. 

ДПС не желаят никакво участие в правителството.

„Освен правителството, обсъждахме и законодателната програма за избор на членове на регулатори, и др., В МВнР, освен Мария Габриел, няма нито един друг човек на ГЕРБ. Мога да направя някакви компромиси в ротацията, за да няма трусове. Но и с това условие вече става нахално“, категоричен беше Борисов. 

По темата с изборите в София лидерът на ГЕРБ обясни, че спечелилите показват импотентност и се борят кой да е кмет. По думите му, ако експертизите на вота в столицата, за които трявъдят от БСП са верни, то Васил Терзиев не е кмет.

„Те са купили изборите. Разбира се, че искам нови избори, манипулирани избори не са избори“, отсече Борисов. „Ние водим една много системна политика, която в момента се оказва, че е чисто злато за България“.

Относно други смени след ротацията лидерът на ГЕРБ заяви: 

„Аз до този момент имам спор с тях само за външния министър. Нямам друго. Включително и за спорния им казах. Не, че върши нещо. Знам, че ако занесеш 50-60 хиляди лева може да си свършиш всичко в спортното министерство.  Корупцията там е доказана. Но вие/ медиите/ си траете и аз си трая“, заяви Борисов.

По темата с Нотариуса, лидерът на ГЕРБ заяви, че са решили да има специална комисия на председателския съвет. „Никога не съм чувал за този човек и не знам за подобни клубове“, добави той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети