Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: ГЕРБ никога няма да направи компромис с етническата толерантност в България (ВИДЕО)

Политика

Борисов: ГЕРБ никога няма да направи компромис с етническата толерантност в България (ВИДЕО)

Борисов: ГЕРБ никога няма да направи компромис с етническата толерантност в България (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Възродителният процес бе едно чудовищно време, сътворено от БКП/БСП

„Има една тема – етнически модел или етническа толерантност, с която ГЕРБ няма да прави компромис“, заяви премиерът Бойко Борисов пред асамблеята на Жени ГЕРБ във Велико Търново. Поводът за изказването му е обвинението на БСП, че между ГЕРБ и ДПС има договорка за Закона за вероизповедания. Премиерът категорично отрече за подобна договорка. Той припомни и трудните години от Възродителния процес, като разказа, че лично е участвал в него.

„Такава мъка, такъв ужас… Повече никога няма да допусна, докато зависи от мен. Ужас за мюсюлманите, ужас и за българите. И понеже тогава бяхме във Варшавския договор, а Турция в НАТО – щеше да стане началото на голямата война. Стотици хиляди кервани, български граждани само че с друга религия. Нямаше кой да прибере реколтата. Чудовищно време, сътворено от БКП/БСП. И още не може да се забрави това. Имахме войници, мюсюлмани, и ги прекръстват – не знаят бащите им и майка им как се казват, за да им напишат писмо“, сподели премиерът.

„Впоследствие тези хора бяха оставени на турската държава да се грижи за тях. И те ни обвиняват в договор с ДПС. Ами и в ГЕРБ имаме мюсюлмани. В ГЕРБ има десетки хиляди мюсюлмани. Цветан Цветанов десет минути може да ви говори с конкретни имена. За какво ми е коалиция с ДПС?“, посочи премиерът.

Той предупреди опозицията, че не трябва да се заиграва с темата за етническата толерантност. „Това може да ни върне векове назад“, предупреди премиерът и даде пример с Косово и Сърбия.

Борисов изрази мнението, че е редно българската държава да плаща на вероизповеданията, а не те да се финансират от чужди държави. Припомни и че правителството всяка година е отпускало по 10 млн. лв. за манастири и са ремонтирани стотици църкви в страната. 

„БСП много пъти е била в коалиция с ДПС. Ние никога не сме били и няма и да бъдем. Но когато някой ни помогне, възпитанието изисква на благодарим. Това е отговорно поведение. БСП не са в парламента, а ни обвиняват нас, че сме в коалиция с ДПС. Да излязат БСП и да обявят като нас, че няма да правят коалиция с тях. И тогава да видите какво гърчене ще стане. Ще има ама дайте да минат изборите, да видим как ще ни подредят“, каза Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ГЕРБ Защо не платите на мюсюлманите от партийната субсидия на ГЕРБ,? Това е кражба от българския народ. Синодът заяви, че не желаят.опращаване на данъците им. Всеки трябва да си плаща.данъците, иначе затвор.
09.03.2019 19:18 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп