Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Мога да работя с всеки, който поставя държавата на първо място (ВИДЕО)

Политика

Борисов: Мога да работя с всеки, който поставя държавата на първо място (ВИДЕО)

Борисов: Мога да работя с всеки, който поставя държавата на първо място (ВИДЕО) - Tribune.bg

ГЕРБ сме най-силни в сигурността и образованието

„Ние искаме да дадем гаранция и решения. Затова ние ще правим две неща по времена тази кампания, в което сме доказано най-силни – едното е сигурността“, заяви в Боровец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „България в момента е най-сигурната държава, още върви инерцията от това, което направихме. Ако българите не заложат на ГЕРБ, релокацията ще започне – Германия, Холандия, Австрия, Унгария започват да затварят и каквото хванат вътре ще го връщат в България“, обясни Борисов.

„В последните 4 години България е разграден двор, некадърни началници, колко момчета полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер 1, темата за сигурността“, категоричен беше той. 

„Направихме анализ на резултатите от предишните избори, на това, което се случва в страната и провокирани от желанието да предложим нещо на българската общественост. 2005 г. и 2009 г. от раз ни избираха да управляваме с голямо мнозинство. Затова решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите. За първи път сложихме и кметовете в листите - не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната власт. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено. Иначе те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай“, обясни той.

„Второто, нещо, което ГЕРБ е направил е образоването. За първи път има такова драстично увеличение на учителските заплати, и не само това, всичко, което направихме като финансиране и програми не мога да го изброя дори. В образованието сме изключително силни и ще надградим.С всеки мога да работя, който поставя държавата на първо място. Новините започват и свършват в Пеевски. Нашите ще започват и свършват с образование, сигурност, саниране, инфраструктура“, коментира лидерът на партията.

„ГЕРБ може да гарантира, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде вършено. Те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай. 4 години нищо не се случва. 1 година в София, 1 година във Варна нищо не се случва. Строи се метро, което ние направихме, проектирахме и финансирахме. Капиталовата програма на София не се изпълнява, защото те не могат да правят и пишат проекти“, заяви Борисов.

Цялата програма образование, всичко ще бъде показано на българите.

Само преди 4 години България беше едноличен лидер на Балканите. Вие строшихте държавата през всичките тези години. Всички неща за Балканите се случваха във Варна и София, подчерта Борисов.

„Преди ЕС плащаше и за България на Турция за нелегалната миграция, а сега всеки ден ние плащаме по 1 млн. лв. Поне Ердоган и Хакан Фидан, и Младен Маринов са още приятели и могат да се справят. Българите горчиво ще съжаляват, защото ще ни връщат мигранти. На мен не ми ги връщаха, защото им казах - "аз съм първа граница и пазим най-добре". Връщаха ни по 4-5 ей така, но сега ще ни връщат с хиляди. Колко полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер едно, обясни Борисов. 

Той коментира и твърденията, че е зависим от председателя на ДПС Делян Пеевски

„Зависим съм от кой? Аз съм зависим само от Господа. Работим добре с ДПС в парламента, но преди работехме и с Доган добре. Мога да работя с всеки, който работи за България. Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват с образование, със здравеопазване. Ние не сатанизираме никого. В момента Пеевски има най-стратегическия пиар, атакува Радев и е първа новина всяка вечер. Ние искаме да рекламираме с това, което показваме. Когато сме първи и сме победители, не можем да бъдем зависими, другите зависят от нас. Който иска да е с нас, е наш партньор. ГЕРБ може и иска да управлява добре в името на хората. Но ако не го направят, ще отидем на следващи избори“, каза още Бойко Борисов.

„Трябва да се направи правителство, да върнем облика. Икономиката забуксива в Европа. Рецесията е в ход. Следващата седмица са изборите в Австрия. Защо да го допускаме?, попита той. 

 Очаквайте подробности!

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети