Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Гешев тръгна да прави партия като реши да дискредитира мен и Кирил Петков

Политика

Борисов: Гешев тръгна да прави партия като реши да дискредитира мен и Кирил Петков

Борисов: Гешев тръгна да прави партия като реши да дискредитира мен и Кирил Петков - Tribune.bg
Снимка:

„Гешев тръгна да си прави партия и реши да дискредитира мен и Кирил Петков, защото му пречим да си прави проект“, заявилидерът на ГЕРБ пред журналисти в НС

„В последните две-три седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия започва да се занимава с Бойко Борисов, нарушавайки и служебните си ангажименти. Всичко това тези няколко седмици беше да се направи основата на политическа партия, за която вие знаете месеци наред“, добави Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ обърна внимание, че Гешев не е закачил нито веднъж ДПС, БСП и ИТН, а е поискал неговия имунитет и този на Кирил Петков. 

Борисов заяви, че нито е участвал в свалянето на Гешев, нито в избора на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите главен прокурор.

„Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го виждал. Не съм чувал. Последният път мисля, че беше по Костинброд, когато ме разпитваха. Нито съм участвал в свалянето на Гешев, не познавам никой от прокурорската квота, нито в избор на Сарафов, нито в неговата заместничка, която услужливо вие не споменавате. Тя довчера беше заместник-министър на правосъдието. И нея не я познавам“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира, че председателите на парламентарните комисии в НС ще бъдат от другите партии.

„Имаме ангажимент към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси. Всички останали ще бъдат от другите партии“. 

„Аз съм бил три пъти премиер, така че най-малко комисиите ме интересуват”, каза още той.

Относно думите на Радостин Василев, че Борисов е „Зайко Байко” лидерът на ГЕРБ обясни: „Руди Гела иска да ми привлече вниманието, защото е незначителен. Всички искат, всяко изказване, ако не започне с Борисов не е изказване. 2 години и половина нас ни няма в управление и отново този Зайко Байко, който е страшно опасен вълк. Той всява страх, че се разтреперваме. Като направи партия като Гешев на избори ще последват същата съдба като на всички други партии. ГЕРБ е яка и единствената направила нещо добро за България“, заяви той.  Борисов изтъкна и всички постижения в София, благодарение на него и партията му.

„София беше една кочина , без метро, без нищо. Автобусите и тролеите бяха по-стари от мен. За 10 г. това се промени. Като премиер направих най-доброто председателство, инфраструктура. 2,5 г. какво направиха, за да ме питате?“.

По темата за „Барселонагейт“ и попитан защо е отказал да даде ДНК-тест, Борисов каза: „Айде да вземем ДНК на всички деца в София, искате ли“, попита той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети