Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Хаосът е пълен, Радев трябваше да вземе оставката на Рашков

Политика

Борисов: Хаосът е пълен, Радев трябваше да вземе оставката на Рашков

Борисов: Хаосът е пълен, Радев трябваше да вземе оставката на Рашков - Tribune.bg
Снимка:

След изборите ще предложа различен премиер, отдалечен от всички

„Хаосът е пълен, ние ошашавихме хората“- така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа в „Лице в лице“ ситуацията с машините за гласуване след откриването на голям брой устройства извън лицензираните от ЦИК.

Според него вината е на вътрешния министър Бойко Рашков, който би трябвало да отговаря за изборния процес.

„Радев е назначил Рашков по конституция, единствената му роля е да организира честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същият този абсурд си назначава проверка на себе си и казва: до довечера ще отговорим. Трябваше Радев да му е взел оставката, да отиде някой честен човек и да прибере тези машини. Държавата да си ги купи, да са 100% нейни. Там, в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките. Под брой, под опис. Всяка машина има GPS. И предишните избори са фалшифицирани. Това са четири души - двама братя, баща, сестра. ЦИК ги назначава. И те дошли със заплати от 10 000 лева на 2000 лева. Четвъртият е най-близък на Рашков, защото жена му е във вътрешна сигурност на МВР най-довереният му човек. Няма опровержение“, заяви Борисов.

„Радев наложи такава омраза, че вече не виждам как ще се оправим. Аз ви предупредих още преди година какво ще се случи“, изтъкна той.

„Червената лампа светна, когато ЕБВР намали прогнозата си за България – Това не е ли шамар за Кирил и Асен“, попита той. 

„Държавите излязоха от ковид кризата, а ние цяло лято с Кацаров... Вие видяхте ли Радев да се ваксинира, видяхте ли зеления му сертификат“, попита още Борисов.

„Моделът на Борисов е на до 70 лева за ток, а моделът на Радев е 380 лева“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов определи като цинично това, че слагат шкафче, докато го няма и са платили на някого да го снима, докато спи.

„Прекрасен компромат. Снимките са монтаж. Няма да доставя удоволствие на воайора Радев да кажа коя е Мата Хари. С дрона си той летеше да ми снима спалнята“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и строителството на „Хемус“

Никога няма да построят „Хемус“, трябваше за Олимпиадата в Гърция да е готова магистрала „Струма“. Има куп хора и институции, ако има някой да си понесе отговорност. Магистралата до Чирпан, ние сме дали пари, нямаше отводняване, наново сме направили магистралата“, обясни той и подчерта, че се надява да я консервират. 

„Преди седмица над 50 милиона с министерски постановления това правителство на Радев даде на червени общини – това не е ли корупционна практика?“.

„Аз се надявам до края на зимата да оживеем. Днес имаме 199 българи починали. В последните седем дни имаме над хиляда. 165 хиляди са карантинираните и активните случаи - тия хора как ще гласуват, попита лидерът на ГЕРБ. Организаторът на изборите Рашков се провали“, заяви той.

Борисов заяви, че е трябвало август-септември да имаме 70-80% ваксинирани, ако ГЕРБ е управлявал в последните месеци.  

„Радев няма топки да го направи. Криха се с Кацаров и скришом поискали помощ и не са казали на българите. Щях да загубя изборите, но сега щяхме да сме както всяка европейска държава“, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че Кирил Петков е обявил един министър на транспорта, който е дарил 310 000 за кампанията на ПП и попита „ако цената на министър е толкова, още колко има предвид“.

В края на разговора Борисов заяви, че ГЕРБ не водят с никого предварителни разговори, но, ако вотът в неделя приключи без ясен победител, ще предложат компромисна кандидатура.

„Ако са такива резултатите, аз ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер. Абсолютно отдалечен от ГЕРБ (…) Както Герджиков – нито го подкрепяме за президент, но той е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да преговаря с другите партии, ще гледам да е такъв, че да може да преговаря с всички. Ще задържим една седмица мандата“, обясни Борисов.

Той подчерта, че има предвид конкретен човек, но няма да обяви името му.

Според него прочитът на проучванията показва, че „и без Радев не може, но и без Борисов не може“.

По думите му отговорната позиция би била „поне за 6 месеца да оставим нашата омраза и да не пречим на хората“, но това не е предложение за примирие. Той се възмути, че Радев не е излязъл на дебат- „срам да няма дебат. Да си направи с Луна, ако иска. Цяла България ще го гледа, поне с един от кандидатите“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати